Abandoned love



Dear my love,

I’m so in love with you at that time. I can’t think this life if you not around, not a second. I believe you are the one sent for me. I’m the only one for you and you are the only one for me.

I’m addicted to you. It’s like I can’t breathe if you are not with me … if I don’t see you … if I don’t hold your hand and …

d i s t a n c e . . .

Ah may be you just my daydream …

Then you came to me, sit next to me, talking about stuff you like.
 I can’t remember what you’ve been told me; I don’t remember when everything changes.
 I really can’t remember those days. 

The only thing still on my mind, I’m falling in love with you. Terribly in love.  

Love,

Some love a not meant to be together. Some love maybe long enough making two people happy. Some love taught you how to love with the right way and be the first lover to someone.

Then …

The love disappears.





Those Feelings

Barely can't speak or i won't. sometimes you just want to be silent and see. I don't have something to say . I don't have things to say about you or something. 

People will assume you being upset. 
People will say something about you for being silent, for something they think you should have something to say. i won't. 

People will judged you anyway , why care?

And those feeling come. I only care for what I want. Thing or people sometimes not worth to be care anyway. let it be. 

Completely not care.  

Hanya Dia yang Maha tahu

  

Terkejut kemudian tersedar dan kita mengakui segala kekuasaan Allah itu mengatasi segalanya. Mungkin ada rahmat dan hikmah disebalik kejadian. kita hanya mampu berdoa semoga semua urusan pencarian dipermudahkan. 

siapalah kita untuk mengetahu segala percaturan itu, namun rasanya tidak salah untuk kita berhenti sejenak dan melihat segalanya dengan penuh hikmah dan rendah diri. Mungkin ini ujian, mereka dan keluarga mereka adalah insan istimewa yang terpilih. semoga mereka tabah dengan ujian ini. 

sesungguhnya janji Allah itu tetap benar dan sahih. diberikan dugaan kepada kita sekadar yang mampu , tidak lebih dan tidak kurang. sebagai hamba yang penuh dengan kelemahan diri, kita digalakkan untuk bersama membantu, memberi apa yang mampu. Andai diri tiada kekutan memikul seguni bersa sudilah rasanya kita berkongsi doa ... 

Aku dan NG

Ada sisi aku ramai yang tak tau. Bukan sebab nak merahsiakan , cuma takde orang tanya ! haha . takdenya , aku suka begini . rahsia itu menjadikan kita lain dari yang lain . mungkin tak lah istimewa sangat , bolehlah perasaan diri sendiri kot la la la ~ stop !

sejak dulu aku suka dengan binatang , terutamanya kucing . hidup dalam family yang memang sukakan kucing menjadikan kucing itu adalah antara teman terbaik yang pernah aku ada . selain kucing, aku ni memang suka nature . kampung girl ! rasanya semua hutan kat kampung aku tu dah penah aku masuk . rasanyalahh ... 

dulu , duluuu ceta zaman budak , muka comot . semua benda aku tak takut kecuali binatang bahayalah termasuk lintah . haha . katak ? aku carik bawah kayu buruk ko, mana aku takut. takat cacing ? hurmm aku buat koleksi . itu ceta dulu, ceta sekarang beza 360 darjah pusing . hahaha . faktor usia mengubah siapa kita . fakta ! 

eh apa aku mengarut ni, sebenarnya aku tengah seronok ni. sebab ? baru hari ini aku tau yang KL ada store Nat Geo . yahuuu ertinya bole beli segala merchandise Nat Geo . seronok ! Tshirt antara benda yang mahu dimiliki. 

 

selain 701 , channel astro yang menjadi kesukaan aku gerenti korang dah tahu kan ... 550-556. aku boleh duduk depan tv sehari dengan hanya menukar channel 550, 551, 552,553, 554, 555 dan 556 ! heaven. most of my friends knows. lately i have been thinking to go nature , maybe leaving my current job just for a awhile . enjoying my passion , animal and nature . im kind that person . nothing wrong. 

always go nature if you felt nothing . always go with your heart without thinking others judgement . people will tell you what you want , but will you , they will be there for you? stand on your foot is better . 

bye gud nite homies. 


niat aku ...

hidup ! ya aku masih hidup . terima kasih alam maya sebab tidak membunag blog ini kerana tidak dikemaskini selama hampir setahun . maafkan saya semuanya blogger sekalian. maafkan diri ini kerana tidak setia . macam ada orang perasaan aku tak update. wakakaka . aduhhh 

siri bercakap dengan diri sendiri bermula lagi. entahlah apa yang aku sibukkan sehinggablog ini berkarat sekarat-karatnya. kot kalo keta , lama dah tak boleh jalan. start engine pun x boleh . hurmmmm... 

hari ini buat pertama kalinya aku menulis . ada niat , tahun lalu aku berniat  untuk menyahaktifkan blog. ada niat . entah lah , malas ! malas menulis mungkin, atau aku dah tak nampak tujuan di sebaik blog ini. tapi , setelah sekian lamanya hati kembali berbisik ' inn tulis la sekata dua kata ' . 

so hari ini , ini buat pertama kalinya untuk tahun ini . doakan ini bukan yang terakhir. banyak nak ceta , banyak nak kongsi , cuma malas menaip . kadang kekangan masa . terlalu banyak komitmen yang bukan-bukan , tapi dituntut untuk dibuat . 

ok la kita sambung kejap lagi aku nak makan asam sat .