Handphone baru !

Ahh yang ini aku mau . Sangat sangat mahu . okeh ! sapa yang pemurah nak bagi aku ? percuma aku bagi senyuman . haha ... Rasanya , untuk rajin update blog , aku perlukan handphone baru yang lebih canggih dari yang aku ada sekarang . sebabnya ? 1 . handphone aku skang memang dah ketinggalan jauh zaman batu  . kenapa aku tak tukar ? aku malas . 2. Dah handphone zaman batu , tak bleh nak buat itu ini , termasuk update blog ! orait , so kena beli baru ... supaya rajin sikit buat entry la ( agaknya )

Mau beli apa ekk ??

Bila mana ...

Seketika merenung jauh ... sekali lagi jatuh . 

Perlu untuk bangun dan sedar , cukuplah ! tidak untuk kali kedua . 

Tapi ... sangat mengujakan jiwa . 

Di mana silapnya kali ini ? di mana ruang untuk diperbaiki ? 

Bukankah hanya jauhari mengenal manikam ... 

Normal . Biasa . Hakikat . 

Hanya kita yang salah ... baiklah tersilap lagi . bagaimana sekarang ? hurmmm ...

Masa untuk tidur dan bermimpi . Tunggu hingga esok .

yeyeye dapat hadiah .


sebenarnya , sungguh aku tidak mimpi untuk mendapat hadiah dari siapa-siapa pun , yelah sudah tua ( tua ke aku ?? ) ahaha . Lagipun , kawan-kawan semua tau , betapa susahnya untuk mereka memahami apa yang menjadi kesukaan aku . Entahlah , kadang-kadang aku pun tak paham ... Tapi ... kalo kita dapat kawan yang memahami kesukaan kita di mana, begini la jadinya , aku hampir melompat setinggi awan , dan gimnastik dua tiga kali pusing ahaha ... teramat sukaaaa ... mmuaaahhh ! 





 

ironinya hadiah ini ialah , last week masa aku dok round warisan squre, masuk kedai esprit , niat asal ialah untuk mencari purse baru , aku tak suka purse skang , sebab takde tempat duit syiling .huh ... alih-alih pusing pusing dalam tu, bukan beli purse , beli baju lak ... so aku buat keputusan 'nanti turun shoping skali lagi la beli purse' ... dan ? tak payah beli daa...yahuuuuuuuuu ~

so , ucapan ini khas ditujukan kepada teman sekepala aku , miss flora chong sui mi ... huhu sudi bagi aku hadiah . . . yaaa , mesti habis otak cerdik dia pikir tentang hadiah ini . dun worry bebeh, you are sucess to make feel happy and excited ... congrats laa... la la la ~ tahun depan lagi ekk...hihiii

cukup umur dah

Okeh ... perasaan ? macam biasa , rasa sedikit seronok kerana ramai wish , termasuk la anak-anak tiri aku haha ... Terima kasih semua , tak boleh cakap tak suka , mesti mau seronok suka dan teruja sebab mereka susah-susah nanyi ' Happy Birthday' . cuma aku MALU !!! ahaha yelaaa ,sedar umur semakin meningkat huh ! kena buat itu ini , kalo tak ramai bercakap . bosan !!!

Cukup umur dah . my wishes ? of cos la aku mau lebih berjaya dari yang sebelumnya . lebih bahagia, lebih tabah , lebih pencapaian , lebih segala-galanya . boleh ka ? aa kalo semua tolong doakan, insyaallah boleh kot wink*** . 

Bab hadiah , actually aku tak kisah . dah tua-tua begini , semua benda aku boleh beli sendiri , sebab sedia maklum betapa tersangatlah susah untuk mencari kesukaan aku huh. not too choosy actually , but im just a bit weird or nut ahaha , TAPI KALO ADA YANG BAGI JUGAK , yaa TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT DAN DIHARGAI DONK  . ANDA ISTIMEWA DI HATI lalala . 

Ada ker yang bagi hadiah ?? okeh kita ceta entry lepas ini yaaa ... 

remaja oh remaja

cerita remaja . aku suka . sebab ? masa remaja aku sangant seronok . banyak sangat hal aku belajar , banyak ! termasuk la benda yang baik dan buruk ! semua aku sapu ... sapu bersih ! Tapi syukur , yang buruk takat buruk level 2 jer , tak la sampai expert . ahaha , kalo tidak huhh maunya sekarang aku jadi Yakuza . lalala 

ada rupa tak ??


sebenarnya aku cakap soal remaja sekarang , yelah kehidupan harian aku ( siang dan malam ) berkait rapat dengan remaja . Menyakinkan aku bahawa , betapa remaja sekarang berhadapan dengan pelbagai cabaran yang sangat mudah untuk menyesatkan mereka . 

kalo dibiarkan mereka, sekelip mata kita akan kehilangan mereka . dan dari itu, rasanya ibubapa perlu LEBIH peka terhadap anak mereka . termasuklah masa persekolahan mereka dan masa senggang mereka juga. 

mencari longgar pendirian diri mereka , cuba menyelami di mana peranan kita untuk membantu remaja melalui saat saat getir sebelum mampu berfikir jauh lebih matang dan rasional. ramai remaja sekarang bertindak seolah olah pendek akal itu hanya sejengkal cuma. Aku risau ! 

apalah daya diri ini , setakat berkata kata (entah mereka dengar ke tidak ) aku redhaaa ... haha ... tapi lebih baik menegur awal dari terlewat kerana tiada usaha untuk membantu . bukan begitu ?? yeyeye ... aku sudah matang ! 


soalan dan jawapan sengal abad ini !

video 

Lokasi : dirahsiakan 

Situasi : Bosan menunggu kapal selam . 

Destinasi : The Last Resort . 

Tema : Mengarut !  


sekali sekala rasanya tidak mengapa

yelah , tetiba pulak teringat kawan yang sudah menjadi sejarah , sama sedihnya kehilangan cinta . lalala ... bila dipikir-pikir  la kan , kenapa pulak sekarang aku tak bole say 'hello' , apa la masalahnya . kalo putus cinta tu , boleh tahan la sikit, yelah hati ini dilukai awww ! mengada-ngada sungguh. 

dengan mereka ? aikk mereka ??? ramainya ... a'ah ramai , akukah yang melupai mereka sebagai kawan ?? atau mereka yang melupai aku ?? aahh jawab nok ... hurmmmm 

rindu pula sekejap . lain manusia lain peel kan , lain cara kita berkawan . terasa sayang pula   dengan perasaan melupai ini , tapi tak kan aku yang salah ? ehh tak kan ( EGO ) . 

akhirnya ? takpe la , mungkin dah sampai di sini berkawan kita , yelahh masing-masing sudah punyai jalan hidup , layari la sambil sekali sekala kita bole kembali untuk tersenyum mengingati masa dulu . . . Terima kasih sebab pernah membuatkan aku ketawa, tersenyum dan bahagia . 

"every cloud has a silver lining "

Nasi ayam masin

cerita pasal makan adalah antara nikmat cerita paling syok untuk dibualkan , dan hari ini member ajak makan nasi ayam. kebetulan pulak perut memang lapar , walaupun sebenarnya sedikit malas untuk berjalan sebab mata ngantuk la weii , aku gagahkan jua kerana perut ini perlu diisi sebelum meragam lain pulak..

dah tu, makanlah kat kedai biasa ( dulu ) sekarang jarang dah singgah, entah kenapa pula hari nie, member sorang ajak makan kat sana lagi. order biasa ' nasi ayam roasted'. 

Makan punya makan , kenapa masin semacam nie , ingatkan aku sorang ja yang rasa , rupanya dua orang member nie pun mengalami rasa yang sama , ( dalam hati, aa padan la datang lagi sini ) hahaha. akibatnya ? aku dan flora tak habis makan ! so perut masih ada ruang . 

Fakta - Dulu restoran ini la yang menyediakan nasi ayam paling sedap . Kenapa semakin hari semakin tidak sedap nasi ayam tu ? Bukankah sepatutnya, semakin hari servis dan makanan-makanan itu semakin sedap ?tak paham la aku ... 


dan fakta tepat untuk petang ini - aku terpaksa bangun dari tido yang sedap sebab perut meragam terlalu kelaparan dan mengakibatkan tido itu juga semakin tidak sedapp . cara pantas untuk makan ? goreng telur ! yeyeye - daripada aku gastrik !