i just like this

sat alone 

being missed by someone 

nothing to worry 

knew that you makes someone pay for their wrong 

still have a change even everything seem so hopeless 

saw the beautiful faces 

feel the different with others 

or being loved 

i just like this feeling...

Bukan mungkin atau apakah

Berlalu meninggalkan kerana tidak mahu

Aku manusia biasa, kadang menjauhi dan menolak  

Kau juga bukan ?
 
Sekadar mahu tenang . Jangan mencari lagi . 

Jangan lagi untuk meningati semuanya . berpura-pura .

  

Dia bahagia , sedihkah aku ? tidak !

Aku juga bahagia seperti kau  
 
Kenapa harus aku peduli lagi ? 

mengapa ? 

Mungkin kerana aku adalah aku.


Pandai C I N A .

Punya keinginan , pandai bercakap pelbagai bahasa , seronok tengok orang cina cakap tamil , orang tamil cakap korea , orang korea cakap MELAYU ! uhh teringin menjadi sebahagian daripada mereka . 

Sungguh aku kagum sehh ! aku ? setakat cakap Melayu (kalo tak pandai cakap Melayu baik blah dari Malaysia laa)  cakap inggeris? level secondary school  hahaha ... lain , faham dan boleh bercakap (tahap semput super siput )bahasa ibunda bapa aku' Bisaya'. Bahasa mak aku , dusun @ kadazan ( kena buang daerah dah ) cakap tak pandai apatah lagi nak faham...RUGI owhhh ...huhuhhh ...

Peliharalah bahasa , kerana jika suatu hari nanti kita tidak mampu lagi memahami bahasa tersebut, pastinya lesap ditelan zaman . 

So , mulai saat ini , aku nak belajar cakap cina , okeh   C . I . N . A  mandarin ke hakka ke , tak kisah la. Tapi kawan cina aku selalu ajar aku begini 

" uit ajar ba aku cakap cina "

" cakap la C I N A ... cinaaa" 

senangkan ! hampeh punya kawan ... hahaha


Tobat aku dengan 'wrong number'

Lupa wish birthday kawan , tangan cepat jer mencapai handset , membuat pesanan ringkas , besalah wish birthday... takde hadiah, ucapan pun okey apa ..hihi. 

bla bla bla . sent ! 

sepantas kilat sms aku dibalas . Buka ... 

"sory , awk nie sape erk ?"

Berfikir waras sejenak . dia nie buat lawak ker apa , selalunya tidak begini . berfikir sekali lagi ... ahhh ... alamak si kawan dah tukar nombor telefon laa...

awat aku tak ingat , aduhhh sapa pulak guna num dia sekarang ... aduhh! 

malu ? kompom la aku malu , satu hal lagi yang menyesakkan jiwa , sibuk pula si 'wrong number' ... nak berkenalan. Tak kuasa mak nak melayan iskkkkkkk~

Hahahahahahahaha

ok stop la .


sudah tiada .

sangat merindui ... tiada kata - kata .


huhu mahu menangis ... huhuhuhu
arghhhhhhh!!!

Dulu dan kini, jauh bezanya

  

Dulu dan kini sudah jauh berbeza , masa dulu bukan main segala tarikh yang berkaitan nak ingat. sekarang ? lupa seolah-olah cerita dulu langsung tiada dalam lipatan sejarah hidup. pastinya banyak manisnya, hanya secalit kepahitan , sukar mengambarkan segala-galanya . Maka melupakan itu jalan yang terbaik , aku yakin. 

You can't lied to yourself , not even for a second . i'm not regret about the past, there's a lot of memory and lesson . Maybe , just maybe things not happen like that. hurmmm...the end of the story , im fool as i am rite now .... 


bila menyampah ouch !

Ok , sebenarnya perasaan ini berlalu dua tiga hari yang lalu , kenapa baru tulis ? dua tiga hari yang lalu terasa malas pula nak update blog , so tunda dulu sampai la hari baru terasa rajinnnnn  hehe . 

cerita menyampah ini bermula bila diri terasa seperti mahu di bawa bergaduh ! huh tak padan dengan badan kecik, aku nie pantang orang carik pasal tak tentu hal then rasa nak bergaduh terus lalala ( perasan kuat). 

yelaa, dah la hidup begini sengsara , tak macam orang lain. orang lain pas keja boleh rest2 duduk rumah (ada masa privacy) . aku ? balik rumah mengadap lagi karenah yang bukan-bukan , dah tu ko nak cari pasal ? uhhh janganlah , aku bengang dan boleh bertukar jadi ultraman yaww. FIRE!!! 

kadang-kadang rasa nak lari tapi entah ke mana. kemudian kembali sedar, janganlah mengharap langit itu selalu cerah untuk kita tersenyum sepanjang hari. kembali sedar yang kita ini manusia biasa yang mungkin kadang-kadang diuji sedikit kerana hidup pasti menjanjikan kemanisan dan kepahitan. puitis tak ? hahaaa...

harapan - janganlah selalu buat aku stress, takut rupa cepat tua berbanding usia isk isk sapa nak kawen ngan aku wehhh aaa sapa nak tanggungjawab tu...layan!

Shila Amzah - All performance (combined and reuploaded) at Asian Wave 20...


Tak faham lagu chinese tu , tapi suka sangat . sapa-sapa blogger yang boleh translate, amat dialu-alukan hehe... 

singer : Na Ying 
song : Zheng Fu

终于你找到一个方式分出了胜负
zhong yu ni zhao dao yi ge fang shi fen chu liao sheng fu
输蠃的代价是彼此粉身碎骨
shu de dai jia shi bi ci fen shen sui gu
外表健康的你心里伤痕无数
wai biao jian kang de ni xin li shang hen wu shu
顽强的我是这场战役的俘虏
wan qiang de wo shi zhe chang zhan yi de fu lu
就这样被你征服 切断了所有退路
jiu zhe yang bei ni zheng fu qie duan liao suo you tui lu
我的心情是坚固 我的决定是糊涂
wo de xin qing shi jian gu wo de jue ding shi hu tu
就这样被你征服 喝下你藏好的毒
jiu zhe yang bei ni zheng fu he xia ni cang hao de du
lyricsalls.blogspot.com
我的剧情已落幕 我的爱恨已入土
wo de ju qing yi luo mu wo de ai hen yi ru tu
终于我明白俩人要的是一个结束
zhong yu wo ming bai lia ren yao de shi yi ge jie shu
所有的辩解都让对方以为是企图
suo you de bian jie du rang dui fang yi wei shi qi tu
放一把火烧掉你送我的礼物
fang yi ba huo shao diao ni song wo de li wu
却浇不熄我胸口灼热的愤怒
que jiao bu xi wo xiong kou zhuo re de fen nu
你如果经过我的坟墓
ni ru guo jing guo wo de fen mu
你可以双手合十为我祝福
ni ke yi shuang shou he shi wei wo zhu fu

Isi minyak RM30.00 jer !


"hijau ya "
"hijau habis stok " dengan senyuman .
"ok la , kuning 30" 

aku hulurkan duit 50 . budak kaunter tu hulur baki . aku amik la ( tak kan aku keep the chance kan wkakaka )...aik awat baki aku sepuloh hingitt jaa ? owh mungkin dia salah dengar , isi minyak 40 puloh . Baik pula budak tu tolong isikan minyak , aku pun masuk keta sambil membelek-belek baki duit . uitt ini rm 20 . betolah huhh nasib aku tak g tanya balik tadi ..akaka...nasibbbb.

keliru aku dengan duit baru Malaysia skang , huh ! duit sepuloh dengan dua puloh hampir sama . akibatnya? tadi sebelum jalan, singgah shell jap sebab minyak keta dah tinggal satu bar, kang tak sampai destinasi terkulai kehabisan minyak ,ouhh tak sanggup aku.hahaha



flying back to hometown !

Alhamdulillah...thank God ! rasanya peribahasa hujan batu itu sangat sesuai untuk aku bila pergi ke mana-mana . rasa mahu bersyukur , terlalu mahu bersyukur dengan apa yang kita ada. Entahlah, mungkin kerana terlalu 'chossy' ? atau aku memang kaki 'duduk rumah' . Hahahahahahahahahaha. 

Okey la, nanti relax2 baru ceta pasal 'Hujan emas' ... chowww bebehhh. gud nite~