One and Only _ Adele

You've been on my mind,
I grow fonder every day,
Lose myself in time,
Just thinking of your face,
God only knows why it's taken me so long to let my doubts go,
You're the only one that I want,

I don't know why I'm scared,
I've been here before,
Every feeling, every word,
I've imagined it all,
You'll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine,

I dare you to let me be your, your one and only,
Promise I'm worth it,
To hold in your arms,
So come on and give me a chance,
To prove I am the one who can walk that mile,
Until the end starts,

If I've been on your mind,
You hang on every word I say,
Lose yourself in time,
At the mention of my name,
Will I ever know how it feels to hold you close,
And have you tell me whichever road I choose, you'll go?

I don't know why I'm scared,
'Cause I've been here before,
Every feeling, every word,
I've imagined it all,
You'll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine,

I dare you to let me be your, your one and only,
I promise I'm worth it, mmm,
To hold in your arms,
So come on and give me a chance,
To prove I am the one who can walk that mile,
Until the end starts,

I know it ain't easy giving up your heart,
I know it ain't easy giving up your heart,
Nobody's pefect,
(I know it ain't easy giving up your heart),
Trust me I've learned it,
Nobody's pefect,
(I know it ain't easy giving up your heart),
Trust me I've learned it,
Nobody's pefect,
(I know it ain't easy giving up your heart),
Trust me I've learned it,
Nobody's pefect,
(I know it ain't easy giving up your heart),
Trust me I've learned it,

So I dare you to let me be your, your one and only,
I promise I'm worth it,
To hold in your arms,
So come on and give me a chance,
To prove I am the one who can walk that mile,
Until the end starts,

Come on and give me a chance,
To prove I am the one who can walk that mile,
Until the end starts.

One and Only - Adele (Lyrics)



Ngeeehh...sukanya . Macam mau cover ja , tapi sore x sedap...wakaka



Anda suka membacanya ? saya sangat bersetuju ! ! sejak saya mengenali dunia 'meeting' , tekad di hati mahu menjauhi segala yang berkaitan 'meeting' ... malang menimpa , banyak pula jawatan setiausaha disandang ! uhhh...apa nak buat .


Harap-harap kajian nie benor belaka , nak lekat merata-rata tempat. muahahahaha !

lie story !

Missing you in three days ? omaigad it's a totally lie . . ha ha ha . .  sakit kepala aku dengar orang bagi ceramah , macam batu menghempap dengan rakusnya , ishhh migrain menjelma huhua ( dasar budak nakal ) and then ? im starting missing someone , in the middle of messy situation . . yaww aku bengong !

Betol ker aku rindu ? atau sebenarnya ' Terindu ' ? yelah , keadaan serabut , surely la aku cari something yang boleh buat aku happy . . but otw melalui jalan-jalan yang berliku-liku tadi , aku membayang sesuatu , mengingati sesuatu . . wakakaka ...giler ! 

Memang iya la " Pulau Pandan jauh ke " . . . " tengah atau ye ker ? " ...sekali lagi aku mengarut merapu dan meraban . . .

Katy Perry - Part Of Me

Cik Lydiawati oh kita berjumpa

Assalammualaikum . . . mata belom mengantuk , so amik kesempatan untuk update blog kesayangan nie, takut berkulat , payah pula nak beli ubat . hehe , okeylah malas nak mengarut panjang-panjang , takut jadi cerita Pak Pandir pula ( erkkk kaitan ? arhhh biarkannn ) .

Lydiawati ? Pelakon baru ? atau scandal aku ?opsss sory , jangan mencipta kontroversi di blog ini , hahaha itu adalah teman semasa zaman U dahulu kala , tahun 2004-2008 ( jom kira 4 tahun yang lalu ) . Coursemate aku , dan kali terakhir kami berkongsi ceta , bergurau senda ialah semasa konvo bulan Ogos 2008 . dan hanya berjumpa kembali pada 17hb Mac 2012 , fuhhh lama tak ?  selepas habis zaman U, masing-masing dah bertapak di mana KPM tentukan ( aku redha walaupun bukan di daerah sendiri uisehhhh~angkat bakul sendiri la inn ahaha ) 

dah tu cetanya ? ouh ya , tiba-tiba ja kami terjumpa di Suria Sabah ...omaigadd terkejut beruk aku , selama tidak berjumpa kami hanya berhubung melalui FB , yelah aku di Keningau dia pula di Sandakan ...jauh tu kawan , nak jumpa memang susah !

masa sesingkat itu isu kami hanya 'perkahwinan' . aikk aku heran gak , kenapa si kawan begitu concern dengan isu itu , aku tak kisah ! ha ha ha , entahlah yang itu biarlah aku nilai bersama akal jahat aku wkakaka...



ini lah dia kami berdua





Yang lucunya , kawan dia boleh cakap kat aku " keja sini ker ?" erkkk ... aku ada rupa promoter ker ? atauuu ha ha ha  . . .memanglah aku sempoi . Sekian terima kasih.

Bila harus memilih

Pilihan mengikut hati ? atau keperluan ? atau juga diukur dengan pandangan mata ? mungkin juga berdasarkan mimpi dan angan-angan yang telah dicipta ? Sukar untuk memilih . Kerana setulusnya hati benak jiwa raga hamba , pilihan yang ada bukan seperti yang dimimpikan . Bukan seperti yang dimahukan . aahhh aku tidak mahu memilih . Biarkan segalanya menjadi misteri , apa sahaja yang diberikan , aku redha . redhaaaaa ~ sambil berdoa " Kalo bole la , tolonglah dapat satu dua ciri , tak semua takpe ..." hihi .

kehairanan berterusan

Kemudiannya guling-guling atas katil , tengok syiling ( yang hanya menambhkan tahap kebosanan ). Menggaru kepala yang tidak gatal , fikir- fikir sekali lagi , kenapa begitu jadinya . hurmmm. Kenapakah ? kalo cari kat kamus , surely la tak jumpa beb . . . Tengok aku , tengok dia , apa bezanya sampai saat itu terlalu banyak persoalan . 

' Memang aku berbeza ATAU hanya perasaan yang cuba mengelirukan segala ?' 

Kita sama sahaja ! Hanya ko sahaja yang mengada-ngada nak berbeza muahahaha, terima kasih akal . Aku yang bengong . Bangun dan kembalilah hidup seperti biasa , jangan lagi cuba untuk mencari jawapan yang tidak akan ditemui. Kerana , kadangkala misteri itu lebih berbaloi untuk dibiarkan . 


Cerita semasa makan

Hari nie tak selera lunch kat kantin , sebab teringat masakan semalam yang masih berbaki ( dan perasaan masakan semalam itu lebih sedap daripada hidangan kantin ) muahahaha . . so aku layan kerepek ubi jer , kawan bagi . 

tetiba tengah rancak cerita isu semasa dunia , membe sebelah membuka mulut dengan penuh keterujaan dan berpaling ke arah aku 

" Inn bila ko mau kawen ?"... Blur !

Out of topic sungguh soalan si kawan . Aku terkesima ! tak tau nak jawab apa . . . erkkk. . .betol-betol takde dalam otak . Kalo exam , gerenti dah gagal ...ahaha. Alih-alih dia jawab sendiri soalan itu . . .  

"Ala ko tidak mau kawen bah tu " . . . 

Sebab selalunya jawapan stendet aku bagi . .takde orang nak , belom jumpa , yekde berkenaan . . . ala la la la . Sebenarnya memang aku belom sedia nak jadi isteri orang , belom sanggup mengabdikan diri kepada seorang lelaki dan belom juga sedia mencintai sepenuh hati . Hati dan perasaan tidak boleh di paksa .

p/s : ulasan setulus hati ini hanya untuk menenangkan hati .


Adele - Make You Feel My Love [Official Video]



Lagu nie buat aku terpaku seketika . . . how i miss you even the silent is the answer for everything . ( mood jiwang si katun ) . . . so niceeeee_ ouh man ! i feelin so lonely .

Dulu saya minat, sekarang saya masih minat !

Memang saya minat giler dengan dia , dulu saya sentiasa tunggu bila masanya waktu dan masanya saya boleh berjumpa dengannya . Mata tidak akan beralih jika sudah dapat menatap dirinya . Sangat-sangat teruja bila masanya dia memunculkan diri , awwww...



kenal tak ?

hahahaha... sorry saya busan sekarang ! suka saya nak tulis ceta mengarut begini...

Yang sebenarnya . . .

Bosan ! sangat bosan ! Ingin mahu hendak pergi suatu tempat di mana aku tidak dibebani sebarang tugas mahupun perasaan yang mahu dilayan . Aku cuma mahu menyendiri seketika , terasa muak dengan kepura-puraan sendiri . hampir-hampir mahu berdiam sahaja . Tapi tidak mahu menyakiti diri mereka , aku mahu menjadi lilin yang membakar diri untuk menerangi yang lain . . .

im just miss you . tiba-tiba pulak ahahah, kesengalan telah menjadi nyata . stress dari semalam belom hilang walau telah terlepas, tapi masih berbekas, selagi bekasnya tak hilang, selagi itulah aku akan terasa sakit ! i hate you hill...ngeeee~