Titah saya junjung!

Saya taulah saya nie hanya kuli batak semata-mata!saya tau juga saya nie cumanya makan gaji!saya juga amat tau yang saya nie ada BOS CEMERLANG PUNYER!!!

...mak aii ko mengamuk ker inn??hurmmm...mak bapak aku cakap, kalo ko rasa nak marah fikir dulu guna akal, jangan nak marah nak humban piring ker, cabut tiang letrik ker hikhik...gilo ker apa...disebabkan aku ingat pesan mereka, so aku tulis-tulis sahaja.okey...saya berhak untuk marah...

Banyaknya lah keluhan oktober...apa pun saya tetap mahu bahagia...wowwwwww!

how i...?


How i miss you...


Then...


How i hate you...

haha...hari ini black monday!so im gonna tell you my feeling about today...Monday @ Isnin...ngeeeerr.




selamatkan aku!

Assalamualaikum...bagaimana hari anda hari ini??sangat bahagia?mahu menangis?terasa sedih?seperti mahu menyanyi atau anda mahu menutup mulut?...aku mahu diselamatkan...ya aku takut dengan apa yang aku alami hari ini. Berjanji dengan diri untuk tidak mahu berada dalam keadaan seperti hari ini yang like hell!hahhh.

~apasal pulak yang beso takut yang kecik??~

oh janganlah suruh aku memilih, sungguh aku tidak mampu untuk memilih, mana pihak yang benar dan mana yang salah..ouhhhh janganlah.Mari kita bersama berbaik-baik sesama, dunia sekecil ini jika melukai hati masing-masing akan terasa semakin kecil dan sempit...isk terasa mahu menangis pulak (aikkk inn kenapa ko pula nak beremosi??sebabnya....ahh malaslah).huhuhhh...mak kenapa mereka begitu??saya takut~~

tak tau mau buat macamana, cakap begini takut yang itu fikir begitu, cakap begitu takut yang ini pikir begini, keadaan jadik kalut lagi, sooooo fikirkan??baik aku diam dulu. Tengok apa kejadian, yang Allah selamatkan aku daripada bersikap kejam kepada sesiapa pun, hanya Engkau yang Maha mengetahui apa yang tersirat di hati hambamu ini, amin.


Kenapa pula aku nak emo..haha

  
~okey...why me in such a bad mood...aku keliru!

sepatutnya aku okey jer, setakat tekanan keja bertimbun tinggi tahap gunung everest, buat dek lagi, but now??you are so weak inn...am i??oh nooooo~

Pengumuman cik/ puan / tuan / puan / datuk / datin /
...Aku ini manusia biasa...

    
p/s : apa aku mengarut nie??ya rabbi...hahaha

begitulah...

salam penuh kasih sayang kepada semua bloggers sekalian..ahh kenapa dah lama aku tak update blog nie? kenapaaaa??okey ko gile ker inn..hahhh..haha.ini adalah tanda-tanda ketensenan aku tahap gaban level 5!!! Omaigaddddd banyak betol itu ini, banyak betol perkara berlaku, banyak betol persoalan dan yang paling sakit, lappy aku rosak makkkkkk!waaaaaaa...oh my darling i hate u..so??macamana aku nak hidup tanpa lappy?bagaimana?how?tell me bebeh...ini adalah perkara yang sangat aku tak suka.hidup tanpa dunia maya, buat aku menyedari yang realiti kehidupan ini sangat pahit untuk dilalui, aisehhh kata-kata inn, bolehlah kalo nak cikai feeling pun, ada ko kesah??jangan pedulikan aku...i wanna be alone!...yalah tu...uweksss blah la ko inn.

dua kebetulan..eh eh

Ahad...bersuka-suka bangun lewat, bila lagi aku mau tido sesedap rasa kalo bukan hujung minggu tercinta ini, bantai tido untuk seminggu yang penuh dengan keja itu ini.syukurrr..mau masak?terasa malas (sebenarnya memang malas hahaha), nasib restoran tak tutup hari ahad akakaka.

Ok cerita kebetulan ini kita ceritakan secara klise kerana...aku pun tak tau kenapa sentiasa ada kebetulan..keliru?aku pun keliru dengan semua ini, uisehh...ini kali kedua kebetulan yang membuatkan aku tersentak seketika, its a history that always remain me who i am two years ago..its called happines. Then it suddenly forgotten by time. ouhhhh kenapa pula begini, mungkin kerana aku sendiri mau ? ahh kuasa minda tu...untuk itu, semoga ada kebetulan untuk kali ketiga..hihihi.

'Lumayan Trip' hari terakhir.

 ~Fisrt day~Second~Third~

Last day!Hari terakhir...Perasaan aku umpama rojak!Gembira kerana boleh balik Sabah, rindu dengan suasana yang sedikit aman, jumpa c belang (keta kesayangan aku huhu) dan sebab utamanya aku rindu dengan katil termasuk bantal dan selimut aku harharhar..Namun tetap terselit sedikit kesedihan kerana, entah bila lagi aku boleh hidup bersuka-suka begini (bangun pagi tak payah pikir nak pegi keja, seterika baju ishhhh malas haku..)tak payah pikir itu ini yang kena buat dan siapkan!ouhhh aku sangat-sangat tidak mahu..ermmm tapi bila memikirkan tidak semua yang diingikan pasti dapat, aku mula pasrah!dengan harapan suatu hari, aku sekali lagi boleh merasai nikmat bercuti seperti ini aminnnn~

Menuju ke Bandara airport, pak supir mencadangkan kami untuk singgah di Tangkubah Parahu (area gunung berapi), pastu tengok ladang teh yang luas gilerrrr...sebelum meneruskan perjalanan ke Jakarta, singgah makan, lapar sangat, habis aku makan!macam tak caya...dan akhirnya sampai ke airport dan terjadilah kejadian ini (sampai sekarang aku rasa sedih sebab tak mampu buat apa-apa hukhuk...kejam la u all nie..)...selebihnya biarlah gambar-gambar di bawah menceritakan segalanya perjalanan kembali ke dunia nyata..waaaa~

...bosan duduk-duduk aku snap sesuka hati~hihi



















<......................................................................................................................................................>
~3 shot yang aku paling sukaaaaa~dia seperti di lukis~


<..........................................................................................................................................................>













 ~minuman dalam botol nie masih ada kat sana...ingat time kecik2 duluuuuu~






 ~breakaway time~
 

 ~our last destination~"panasaran yaa"...iyaaaa..hehe





...Another trip?ada rezeki insyaallah...selagi belum punya komitmen, izinkan aku untuk melangkah sejauh yang mungkin, menikmati dunia sementara ini dengan cara yang betul dan sah dari segi undang-undang..hihi~

eh ko kawan aku ker?

Siapa kawan terbaik ko?dia?macam mana ko pasti dia kawan yang ko boleh harapkan?Ouh orang sekarang susah nak percaya, tengah kita ketawa kebahagian memanglah dia duduk dekat-dekat, tapi beringat, tengah kita duk sedih sebab kucing mati ker, sebab duit seposen hilang ker, dia ada ker datang duk kat ko?ada?...alih-alih dia cakap,"alah benda begitu pun ko nak sedih ker ishhhhh"...Topik Hanget!


Tak tau la kenapa aku tulis pasal nie, dah lama rasanya tidak menulis perihal dunia 'persahabatan'. Mungkin terlupa seketika untuk mengingatkan diri agar menjadi kawan yang baik, mungkin terlupa.aku pun tak tau la, tidak pasti 'adakah aku kawan yang baik' ?...kalo jawab sendiri, kompom jawapan not valid hehe...korang rasa??

~Jangan menjadikan saya kawan hanya di kala senang, kerana saya punya waktu menemani takala anda susah.Hadirkan saya tika hati tidak mahu tersenyum~iNN.