membe aku accident...OMG


lokasi : kawasan hadapan Sek.Men Ken XXX

kereta terbabit : pertembungan Saga BLM vs Van (jual roti) 

pemandu : member aku vs driver van bakery.

akibat ?? SILA LIHAT DI BAWAH 


~KECEDERAAN WHITEY~



alhamdulillah kemalangan ini tidak melibatkan jiwa manusia hanya jiwa kereta sahaja...syukur.ingatan kepada kita semua, pemandu sedunia sila pasangkan signal apabila mahu membelok ke kiri ke kanan ke utara ke selatan ke...kita bukan sahaja membahayakan nyawa sendiri, kita juga membahayakan nyawa mereka yang telah berhati-hati di jalan raya kerana sikap kurang bermoral itu...ingatan ini juga untuk aku..hehehe

p/s : whitey (nama keta membe) sedang dibaiki dengan kos ditanggung olh pihak van, kerana dia yang bersalaha dalam kejadian tersebut...isk isk .INGATLAH ORANG TERSAYANG SEMASA MEMANDU...peace NO war~~



Rihanna - California King Bed



p/s:i just want to share a song and her hair...nothing else..ha ha ha~

aku tak sangka...


sungguh enak dan lena tidurku semalam...sayangnya tiada mimpi indah menghiasi..hehe.bangun dari tido trus bukak laptop (wajib bila bukak mata wakakaka)...so bila dah on9 nie gamaknya aku update blog..

sambil melayari internet itu yang agak slow (aku malas dah komen panjang2 pasal coverage broadband celcom,buat penat aku jeeeee), aku teringat esok ada segmen 'wordless wednesday'...aku pantas mencari, menyelongkar folder2 yang berkaitan mencari bahan untuk persembahan kedua wordless wednesday..ahaks.

dalam pencarian itu, adalah aku cuba melihat diri dalam bentuk gambar...weiii aku perasan..ada yang lain.patut pun aku rasa lain macammmmm~sah!!!arghhhhhh...tidakkkkkkkkkkkkk!

cik shiqa ko ingat lagi tak bila kita pegi zoo Lok Kawi tu??aku tak ingat, surely last year laa...aku tengok gambar2 tu tadi, perasaan jeans yang aku pakai LONGGAR semacam, banyak kedut sana sini!NOW...semua jeans bila masuk je SUSAH semacam...

so aku tak heran, bilamana semalam aku amik baju kebaya yang baru siap...aku mencuba...mak aiii ketat dah hahaha..TIDAKKK!! baru ukur saiz last month...kena senaman kalo begini jadik...

Wordless Wednesday #2

The Flood Lyric~Cheryl Cole


Turn the lights out, in the light house,
I saw you coming,
Felt the ship wreck
Saw the wreckage, I heard you yelling,
Just a mess when I saw your reflection in the sand,
Wondering where you were washed up,
Or I ran to the water, Mmmmm,
I can put my hands down in it,
But I won't bring nothing up,
Sitting at the shore all day, waiting on the tide to come

But you can't hold on to water
It fills you up but never stays
It's only good to wash away, today
And your loving me like water
Your slippin' through my fingers such
A natural disaster love
Bringing on the flood, the flood
Love me like a flood, a flood
Bring it on

Stay tonight out, by the beach house, it's all so quiet
Lit a candle candle, by the window, so you might find it
Hope you know you'll always have a place to call your home
Still, I can't help but think, I could have saved you from drowning,
Ohhh, oh,
I can put my hands down in it, yeah,
But I won't bring nothing up,
Sitting on the shore all day
Just waiting on the tide to come...


But you can't hold on to water,
It fills you up but never stays,
It's only good to wash away,
Today and your loving me like water,
You're slipping through my fingers touch,
Natural disaster love, bringing on the flood,
The flood,
Love me like a flood, the flood,
Bring it on,

I knew the waves were icy, when I felt them all retreating,
Went to take a dive in the deep end,
Oh, what was I thinking?

But you can't hold on to water,
It fills you up but never stays,
It's only good to wash away,
Today and your loving me like water,
You're slipping through my fingers touch,
Natural disaster love..

Bringing on the flood,
The flood,
Love me like a flood, the flood,
Bring it on,
Ohohohoh Ohohohoh
Rising and falling in my dreams,
Rising and the falling of my tears that fill the ocean, (the ocean, the ocean) 
 
 
 
 

melayan bait-bait lirik lagu

malam...kebiasaan melayan kehidupan sendirian...mahu berteman, mungkin tidak sekarang.

~terasa selesa duduk seorang...merasa yang hidup ini awalnya hanya kita sendirian, melihat seketika jalan yang telah dilalui...

~terasa sudah jauh perjalanan...mengenang secebis dua ingatan yang mungkin boleh 'dikenang'...mahu menambah rasa, mendengar lagu difikirkan bisa...

~pasti pencipta lagu itu merasa sama seperti sekarang...kerana mereka mampu berfikir seperti sejuta manusia di bumi ini, lalu mencipta lirik-lirik lagu, kadang mengasyikan...terkadang pula seakan-akan menceritakan kisah hidup sendiri...

~kebiasaan ini membawa diri jauh untuk duduk termenung...tiba-tiba membayangkan harapan...cuba untuk membuang keeogan diri yang mahu disimpan rapi, baik hari ini, esok atau lusanya, pasti ada yang tidak kekal. 

~akhirnya~

...hanya perlukan keikhlasan untuk segalanya...


kucing 'bersalin'

yehaaa...hari ini hari isnin..selalunya bila isnin tiba tahap kemalasan aku akan tiba-tiba naik. NAMUN tidak pada hari, entah kenapa...semangat untuk aku mengajar sejarah.hikhik.okeylah tu kan, bukan selaluuuuu~

lepas balik dari kelas tadi, kawan bagitau yang ada anak kucing dalam kabinet..aku memang suka kucing...oo rupanya kucing yang sarat nak bersalin minggu lalu tu dah berjaya dan selamat melahirkan anak kucing sebanyak 3 ekor!!tahniah kepada si ibu kucing..hehe.

comel sehh~pikir2 nak bawak balik rumah, tapi disebabkan masih kecik dan masih menyusu, so aku nak dia dah besar sikit baru bawak balik rumah..yeyeye.ada kucing. harap-harap mereka panjang umur kan..aminnnn~

p/s~nak amik gambar tapi tggu dulu laa, takut dengan pesan my mum "jangan ambil gambar kucing nanti dia pendek umur"..aku tak caya cuma..mencegah itu lebah baik dari mengubati..peaceeee! 


itu bukan aku

sekalian alam blogger~Pengumuman ikhlas aku~

itu (gambar di atas ) yang sangat comel itu...bukan aku...

"kalo bukan ko kenapa nak gatal-gatal letak sana??nak femes la tu"..mungkin ada yang berfikir begitu.

ouhh aku tak marah...itu hanya satu dari sejuta sifat manusia...tidak akan aku terluka..

maka siapakah dia sehingga besar begitu gambarnya, sangat comel (pandangan mata aku)

itu adala pelakon Thailand yang bernama JEEJA YANIN...kalo korang suka tengok filem Thailand yang lawan2 selain filem Ong Bak, Jeeja la si pahlawan versi perempuan..antara filem dia (yang aku dah beli cd @ dvd)hehe...Chocolate and Racing Phoenix...minat dia sebab terer lawan2...fuhh tengok sambil nganga mulut..wakakaka.

kenapa aku susah2 nak menafikan itu aku??lantak la orang nak cakap apa kan...sebabnya ialah~aku saja2 nak update, takde idea tapi nak update~kwang kwang kwang~muahahaaaa...byeee lap u alll muahhhh~

astro oh astro

salam untuk hari yang cerah ini (tempat aku cerah je hehe)...terasa rajin pula update hari nie, ahaa gara-gara astro aku kena cut, pastu pegi bayar kat mesin cash deposit public bank..tapi belum lagi masuk2.huh!tensen..tak boleh jadik, kalo tak on lagi nanti malam, macamana aku nak tengok 'stanza cinta'..tak boleh jadik nie!!

so solution??aku berhajat untuk menghancurkan mesin itu...hahahaha.tidaklah, aku akan mencuba untuk memujuk astro 'pak astro tolong sambungkan balik astro saya yeee, kalo tak saya saman!!!"..wakaka.kata-kata orang tension begini laa.

apa aku nak buat nie..aduhh...ooo ok blah dulu, aku nak pegi cuci keta..keta aku rupa dah macam tak mandi 2 bulan..kasihan c belang (nama keta aku):)).


saya kasi iyaaa...tapi

SITUASI PERTAMA.

mood~aku MARAH!!!

tindakan~CERAMAH bebas...mau kc pecah barang2. 

sebab~berhadapan dengan manusia yang tidak pandai berfikir lalu menyusahkan orang lain. 

SITUASI KEDUA.

mood~aku layan jaaaaaa~lantak (ada aku kesah )la la la~

tindakan~aku buat yang termampu...korang rasa tidak setanding, REPLACE ME!MY PLESURE.~~~

sebab~diNILAI, diBANDINGKAN...memang saya kurang rajin.


takala kelu lidah


salam...malam yang indah ini dikejutkan dari tidur yang sangat sedap...aiyaaa..membe kejutkan cz ada budak yang sakit dada...aku pun bangun (huh nasib aku tidak mengigau...nasib).bila dah bangun nie alamat susah nak tido balik la jawabnya, so aku pun menaip-naip ertinya update blog kesayangan aku nie..alalaaa~

merujuk tajuk di atas~hahaha~sengal sungguh aku...kelu??apa itu kelu lidah?...mengikut cik inn (aku la tu ) membawa maksud...tidak mampu berkata-kata kerana sesuatu sebab...kalo salah maafkan aku..hihi...korang pernah menghadapi situasi itu??

hoho aku!!memang aku selalu mengalaminya...mungkin salah satu sebabnya(yang aku rasa munasabah dan munasarawak jugak) adalah kerana aku pemalu awww~malu tidak bertempat!atau sebab lain ialah ada sesuatu di minda yang sedang berputar-putar menyebabkan mulut dan suara aku tidak berfungsi seperti normalnya..wakakakaka. 


benar dan cerita ini tidak mungkin menipu kalian~sebab disamping pemalu aku juga lurus bendul (kadang-kadang)korang cayalah cakap aku nie~hahaha.

bila begini aku seperti rasa sangat malu atau lebih tepat takut mereka2 itu menganggap aku sombong~uishhh...aku tak sombong!!!aku tak sombong!!!kalo korang masih tidak percaya mari kita berkawan...gamaknya aku dah kuar tajuk..

dan keadaan ini cuma berlaku bila aku berhadapan dengan beberapa orang sahaja (yang terpilih aka malang)wakakaka~hairan dengan diri sendiri...sukar berkata-kata bila bertentangan mata, adakah mereka mempunyai mata yang sangat cantik??emm mungkin..positif...harap-harap aku bole mengatasi masalah ini kerana aku akan sukar mendapat kawan.kesukaran berkata-kata aiihh kenapa la aku begini...sukar memulakan perbualan...maafkan saya.

harap-harap akan ada pengakhirannya masalah aku ini...

lirik lagu 'Parachutee by Cheryl Cole'

I don't tell anyone about the way you hold my hand
I don't tell anyone about the things that we have planned
Won't tell anybody, won't tell anybody
They wanna push me down, they wanna see you fall down

Won't tell anybody how you turn my world around
I won't tell anyone how your voice is my favorite sound
Won't tell anybody, won't tell anybody
They wanna see us fall, they wanna see us fall down

I don't need a parachute, baby, if I've got you
Baby, if I've got you, I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall down, down, down

I don't need a parachute, baby, if I've got you
Baby, if I've got you, I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall down, down, down

Don't believe the things you tell yourself so late night
You are your own worst enemy, you'll never win the fight
Just hold on to me, I'll hold on to you
It's you and me up against the world, it's you and me, love

I don't need a parachute, baby, if I've got you
Baby, if I've got you, I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall down, down, down

I don't need a parachute, baby, if I've got you
Baby, if I've got you, I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall down, down, down

I won't fall out of love, I won't fall out of
I won't fall out of love, I won't fall out of
I won't fall out of love, I won't fall out of
I won't fall out of love, I'll fall into you

I won't fall out of love, I won't fall out of
I won't fall out of love, I won't fall out of
I won't fall out of love, I won't fall out of
I won't fall out of love, I'll fall into you

I don't need a parachute, baby, if I've got you
Baby, if I've got you, I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall down, down, down

I don't need a parachute, baby, if I've got you
Baby, if I've got you, I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall down, down, down 

p/s:tetiba aku teringat dlo,aku suka sangat lagu nie...td bw terjumpa blogger post video lagu nie..oh terus aku 'tersuka' balik..hehe.so apa lagi mari bernyanyi..lalala

aku risau..


aku risau...aku risau padangan mereka terhadap aku...sungguh aku risau!!bukan mahu mereka memandang aku setulus dan sehebat Siti Khadijah mahupun Sumaiyah...oh tidak aku jauh sekali dengan golongan itu...umat akhir zaman seperti aku ini terlalu banyak kelemahannya...

bukan niat mahu menolak atau terlalu memilih...sesiapa pun boleh memiliki seketul hati yang maha keras ini...sesiapa sahaja...namun takala mendengar mereka, aku mula risau. risau diri kelihatan mahu seorang yang sempurna, sedangkan diri sendiri jauh mencapai kesempurnaan itu...kenapa mereka berfikiran begitu?? 

bukan kesempuraan..bukan si kacak atau si kaya atau si sempurna yang mahu aku miliki...kerana aku juga bukan si cantik si kaya atau si sempurna yang di cari-cari oleh sekalian lelaki..aku hanya wanita biasa...yang mungkin memerlukan masa menyerahkan hati dan cinta sementaranya kepada adam. 

bukan kalian yang tidak menjadi pilihan itu kerana tidak kaya, tidak hensem atau tidak tinggi dan sebagainya...cumanya hati aku belum mahu terbuka...semuanya kerana aku belum mahu menganti.

 P/s: lagipun aku kena tggu giliran...haha.xleh langkah bendul siot...banyak kena pikir.so aku sabo jer..walaaaa~



kasih berubah!!

kenapa kita mudah melupakan??istilah yang hilang dan patah itu akan berganti memang benar...manusia...usah percaya mereka!!!

habis aku nie apa??so sebab aku manusia la aku berubah...aku dah berubah hati!!bukan cinta yang lama itu..kerna yang lama itu sudah pergi meninggalkan aku...sedih??korang tak sedih ditinggalkan??tak payah jawab, aku tak dapat dengar..ahahaha!
ok ok aku malas nak panjang2 ngarut...haha.TAPI betul aku sedih laa, selalunya isnin la hari yang paling aku nanti-nantikan...sebab tiap isnin bole tengok drama Nora Elena di TV3..hoho..tapi drama tu dah tamat last week...aiyoooo.


sob sob~kesat2 airmata...takpe laa, jodoh kita mungkin tak panjang...hahaha.merepek la ko nie inn!!stop..

maka ini menandakan aku akan beralih kasih, bukan bereti cinta dan sayang kepada Nora Elena akan dilupakan...TIDAK cuma yang hilang perlu berganti agar diri ini sentiasa dalam mood jiwang...hahahahahahaha.


di mana??siapa...oh aku nga ikut ceta 'Stanza Cinta' yang main kat TV3 setiap ahad...kemarin baru episod pertama, ok laa...bole tahan sebab??ada jugak AARON AZIZ..yeyeye.actually drama ni pn based on novel jugak...



i need to fall in love again!!!so please korang berlakon la bagus2...buktikan anda memang berbakat, dan buktikan kepada aku yang berbaloi untuk duduk menonton...hehehe.

aku nak tulis sinopsis ceta dia, tapi aku rasa elok korang baca kat sini...blogger nie dah tulis dengan puitisnya ceta stanza cinta...best aa..

anyway...semoga kita sentasa dirahamti dengan kasih sayang Dia dan insan yang bergelar manusia..(tiba-tiba lak)..adiosss~



Tafsirkan untuk saya.

salam hari rabu...mulanya aku nak buat entry untuk wordless wednesday, but round sekitar folder gambar2 aku, aku korek dari tahun nenek moyang sampailah aku besor gini, takde yang aku boleh aku katakan sebagai wordless...hahaha.so maybe next week la kan..yeyeye.

ooo sebenarnya aku nak minta tolong...tolong tafsirkan mimpi.la la la~hoho...saja2.sebab yang kuat untuk aku bertanya ialah, rasanya aku taklah rapat sangat dia...bole2 aja dia mimpi aku.aishhhh.PELIK!

ok...mimpi itu ialah jeng jeng jeng...aku takut!ahahahaha~dia mimpi aku meninggal dunia!!!orang pertama yang mimpi aku sebegtu rupa...mula2 aku rasa lucu, lama2 aku naik takut pula, ngeeee~
menambakan rasa pelik, dia menangis bila tau aku mati...aiii laaaa~sedih pula aku.

korang rasa ada maksud tak mimpi tu??atau hanya mainan tidur semata-mata..


Tanu Weds Manu!


<!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Kenapa soal cinta?kenapa entry kali ini tentang cinta yang perlu difahami?kenapa?jangan hairan, memang begini jadinya aku setelah menonton ceta2 yang aku suka..hahaha.

Kali ini aku nak bercerita tentang satu filem hindi, yang dvd itu baru jer aku beli..tajuk “Tanu Weds Manu”.cerita tentang bagaimana cinta itu hadir setelah difahami bahawa jodoh kadangkala sukar ditafsirkan dengan prinsip hidup sendiri. Salah satu sebab aku suka ceta nie, sebab aku memang minat dengan hero dia.wakakakaka..R Madhavan. Bukan aku minah bollywood, cumanya aku ini sukakan kelainan…korang faham??tak faham, buat-buatlah faham..hehehe.

Cerita ini bermula apabila Manu yang kembali ke India untuk dijodohkan dengan gadis pilihan ibu bapanya. Walaupun tidak pernah bertemu,Manu jatuh cinta takkala pertama kali melihat Tanu. Sedangkan Tanu sebenarnya tidak bersetuju dengan cara ibu bapanya mencarikan jodohnya, kerana prinsip yang dirasakan terbaik sebagai pilihan hidup. Manu menerima hakikat cintanya ditolak dan mengundur diri.


Namun takdir menemukan mereka kembali, apabila hari demi hari Tanu merasakan dia mula menyayangi Manu, memahami silapnya percaturan dahulu. Namun ada janji yang terpaksa ditunaikan di pihak lain. Adakah Manu akan dapat memiliki cinta Tanu?bagaimana Tanu mencintai Manu pada pertemuan kedua itu??bersatu??...

Nak tahu ceta? tak suspen la kalo ceta sume, korang tengok sendiri, kalo korang tinggal area keningau, bole la pinjam dvd aku, kalo malas nak beli pun rasanya korang bole muat turun dari mana-mana web @ link hehe…syok untuk hiburan…agaknya bagus untuk refresh soal percintaan dua jiwa manusia ini.adiossss~



apabila bosan


Bosan??ok itu adalah sesuatu yang sering melanda hidup kita seharian, ok termasuk aku..wajiblah aku bosan, hidup sorang, boipren pun takde hahaahaha...kalo ada pun belum pasti aku tak bosan.

apa korang buat??aku??takala tahap kebosanan berada pada tahap dewa, keta itu jadi mangsa. mulalah aku menuju ke destinasi yang bukan-bukan. tapi disebabkan sekarang nie Keningau tengah anjur sukan SAGA (SABAH GAMES) opkos ramai datang, jadi bertambah sibuklah jalan2 itu, dan aku akan bertambah bosan!!!baik aku tak jalan...

so??aku duk rumah..MAIN GAME...wakakaka. tak pun aku tengok cd ke dvd ke, yang dah aku ulang 4 7 kali setahun...takpe janji aku bahagia daripada kebosanan...hahaha..

melayari interner pun boleh bosan!buka FB...blogwalking...korang suggest apa tuk elak kebosanan yang sedang melanda??isk isk isk...tensen mak..hehe.

p/s: bila bosan, aku memang suka merapu meraban merepek menulis kadang2 menyanyi...taaaaa~



realiti vs mimpi...



salam...ahaks lama aku tak update, bercuti di kampung halaman itu dan line brbnd celcom aku lembab tahap aku nak mengamuk (tapi malas la hahaha)...

dan aku kembali ke keningau!huhhh cuti yang singkat itu disingkatkan lagi..terpaksa balik kerana menjadi ajk penginapan untuk atlet2 sukan SAGA (Sabah Games)!!!ini yang aku xcited nak ceta tapi masalahnya bukan ini yang mahu dicetakan sekarang..wakakaka.

korang dah baca tajuk??terima kasih :).ok ok jangan mengarut inn!begini bah (slang sabah)...

pada suatu hari~seorang kawan yang agak lama menyepi tiba mula berinteraksi dengan aku, ertinya keadaan itu membuatkan aku pelik.hihi...kenapa??mahu bercerita namun terdapat kekangan...maka dia menghantar message pada inbox FB aku...lama juga nak tau apa ceta itu, dan hari ini dia menceritakan hal itu.

dia mimpikan aku!!!ahahahahahahahaha~aku terpaksa ketawa panjang.sebab!lucu dan heran...mimpi yang bertajuk 'Nightmare'...kalau dah nightmare ertinya cerita mimpi itu pasti buruk...isk isk sampai menangis!adakah patut...

kemudian dia bertanyakan...dia ada buat salahkah dengan aku dan aku marahkan dia??.

jawapan itu??~MIMPI ITU SEAKAN-AKAN REALITI.

p/s : kisah ini sengaja ditulis secara klise kerana ada hati yang perlu dijaga dan ada hal yang elok rasanya menjadi rahsia.peace no war!