lawaking oleh miss juma...HAHA

siapakah miss juma yang membuatkan aku ketawa berdekah2 dan hampir ingin menghantukan kepala di dinding kerana terlalu kelucuan??...miss juma ialah jeng jeng jeng...housemate aku merangkap kawan sekerja aku...ahahahaha!aku x tau macam mana nak mula ceta lawaking miss juma nie, tengah aku menaip2 nie pun aku masih mampu tersengih2 macam kerang busuk dek ceta yang bakal aku storykn..hihihi...

ok ok...suatu hari yang sangat membosankan (hari sabtu itu)...juma ajak aku keluar bandar nak beli sayur katanya, xde sayur nak masak..oo ok laa...dah alang2 keluar tu aku pun nak g bank,g amik duit fulus cash 'nahi' dah, masalahnya kad bank aku xtau letak mana!!!habis 1 bilik aku selongkar xjg jumpa..dahh aku gelabah tahap cipan nak beranak...kalo xjumpa mampus!!

aku memikir kad aku mana, sampai sakit kepala...1 lagi sebab aku sakit kepala ialah aku lapar time tu HAHAH...so kami g makan dlo sebelum cari sayur, so tempat biasa ialah "Restoran Nasi Ayam Malaysia' pebret place kami bila malas memasak..hoho.ntah macam mana time melantak sbb lapar melampau2 tetiba aku teringat~~

"aa aku ingat sda mana aku simpan...dalam beg camera aku"

hati aku menyanyi2 dengan keriangan yang sangat2 riang...muahahaha!!aku pasti mesti ada dalam beg tu...lepas habis makan,kami pun nak g beli sayur kat survey..maka bermulalah lawaking miss juma~

babak pertama~~otw masuk keta (turn juma yg bawa keta so dia la yg drive)..adik dia call minta so dia pn sambut call sambil msuk keta,pasang enjin keta sambil bla bla ckp...aku pun duk sambil tengok2 jerrr..hehehe...ntah macam mana tetiba juma tengok aku,pastu tangan dia mula meraba2 poket2 kat seluar jeans dia seperti mencari sesuatu...aku konpius dah...apa lagi tak kena nie...kmudian juma bersuara...

"inn...nset aku mana??"

aku tengok dia...aku rasa nak bagi siku jer kat dia...hahahahaahahha




"abis ko tengah betelefon tu apa"awkaakakakakakaklkaka

dengan muka blur dia pun meneruskan perbualan telefon ngan adik dia,sementara aku ketawa bagai nak rak...ahahahaha...rasanya kalo bole guling2 time tu mesti best gilaaa...

lepas beli sayur kami pulang umah,aku pun cepat2 cari kad dalam beg tu,fuhh tekaan aku benar belaka..yeyeye jumpa!!pastu aku nak kuar bandar balik nak g kuarkn duit cz nak bayar broadband aku nie,sat g kena cut susa lak nak update blog kesayangan aku nie kan kan...aikk juma nak juga ikut cz dia nak bank-in duit kat adik dia yang call dia tadi tu huahauhaua...sekali lagi kami keluar~~

babak kedua~~kami masuk bank..alamak ramai org dah la mesin atm 2 jer,tapi 1 jer ok cz yg 1 lg out of service!ciss...aku pun dgn sabarnya berbaris...juma plak mnta tlng aku transfer kat akaun bank adik2 dia cz mesin cash deposit bank nie pn sama gak 'out of service' aiyoo...aku pun ok jer,dia pun ikut baris sebelah aku...sambil tunggu turn sambil dengar org blkg aku sok sek ckp srwk yang sepatah haram aku xreti tetiba...

"uii selipar aku putus"

hahahahahahahahaha~adehhh macam mana lagi la selipar c juma nie bole2 putus tetiba...xde angin xde ribut..aduhh ketawa aku sekali lagi pecah dengan maha pecah sepecahnya..HAHAHA...
nasib la kami kuar tadi aku bawa keta, dan nasib baik juga dalam keta aku tu ada selipar nike aku yang belum aku kuarkan...aku pun suh dia amik g pakai...xtau la dia jalan cna time g keta tu...

sekian la lawaking miss juma...ceta hari itu sungguh2 membuatkan aku kelucuan yang amat sangat dan menceriakan hari aku...terima kasih juma...haha!



2 comments:

  1. KAwan you sengal habis hahahahaha

    ReplyDelete
  2. dia mmg sengal...nak2 lg nga stress.mmg sengal thp dewa ahahaha...

    ReplyDelete

di alu2kan berbuat bising @ berbisik @ melalak kat sini :P