aku x kaya


memang aku x kaya pun...sapa cakap aku kaya??sapa??buktikan...haha...heran gak la napa orang pikir aku bole tampung hidup aku ngan gaji aku yang sejemput tu, yang bila datangnya hujung bulan aku mula gatal kepala kira semua bil2 yang PATUT AKU BAYAR!!!

so otak nakal aku mula berpikir di bawah kewarasan...AKU NAK KAWEN ORANG KAYA...!!!wakakaka...kidding.

pikir nak bersenang2 pun susah...bila lambat bayar bil,mula la bank sedunia telefon "cik belum bayar lagi bulanan utk bulan ini sejumlah bla bla bla....tutttttt!...benci aku nak jawab..lambat sikit dah kecoh.

korang ingat aku kaya ka apa??aiyaaaa...bila la aku KAYA~~so korang yang banyak duit tu,derma la sikit...bole la aku enjoy2..huhu sedihhhh~




bersiap sedia meeting...aku start bingung!

Mesyuarat agung PIBG...1 persoalan bermain-main dalam kepala hotak aku, kenapa aku tetiba dilantik jadi timbalan setiausaha???kenapa aku yang pemalas nie kena aa...waaaa!!!

disebabkan misria (setiusaha real punya)cuti bersalin,so aku la gamaknya yang buat semua laporan..wakakaka.mampus la hamba~~mati laaaa makkkk!

mula-mula kena siapkan surat jemputan~ok itu dah siap, sebab besok dah kena bagi ngan budak2 tuk bawa balik trus kampung drg...yeyeye!

yang lain belum siap belambak-lambak lagi...laporan setiausaha...yang laporan setiap biro kena minta ngan drg..kalo drg x bagi,aku la gamaknya yang kena buat.!.waaaaa...memang aku kena jadi rajin juga nie..kena juga...kena jugak.huh!


mssb Tambunan...kami bersukan lagi.

kali ini sukan peringkat bahagian Pedalaman...aku menjadi antara coaches team Keningau.dan seperti kebiasaan Keningau menjadi johan diantara 4 bahagian Zon Pedalaman...horayyy~

bersama-sama dengan coach lama dan baru kami berusaha untuk melahirkan atlet yang mampu bersaing pada tahap maksimum sekaligus tidak melupakan akar umbi menjadi seorang atlet yang bagus iaitu disipiln.

so enjoy with a few pictures that had taken by me and others person...


jurulatih bersama pegawai2.


~kami coaches wanita~hoho



~Team atlet2 SM Teknik~





~atlet2 Keningau bersama pegawai2~

last day!


...wajah mereka~atlet gagah perkasa keningau~





~semoga tahun depan kami mampu menjadi terbaik lagi~aminnnnn.


ini rahsia aku...

malam yang sejuk...mungkin sabah akan turun salji~ahahaha~

tiada yang mahu difikirkan serius mungkin...aku cuma merasa mengingati seseorang..

r
a
h
s
i
a
...........
huhu...TIBA-TIBA atau memang SELALU...

AKU MENGINGATI SESEORANG *_*

agak2nya aku rindu ...siapa??
jangan bagitau sapa...aku,blogger & Tuhan sj tahu ini...

r
o
z
e
l
l
a

lama sda tidak jumpa dia...adakah aku terlalu ego atau sombong...

ataukah

kami ditakdirkan untuk tidak saling mengingati...huhu

p/s:kadang-kadang ada rahsia hati yang tidak mampu diungkapkan dengan kata2 dan terus kekal rahsia.


macam betul..aik

mari membaca
.
.
.
..........

Chances are good that you'll find it very hard to say no
today, Libra. It could be easy for you to be talked into something that you'll regret later. If you think you're getting your way through sweet-talk and flattery, you may be the one being manipulated somehow. It's important that you try not to let your feelings control your thoughts, and if you have any important decisions to make, put them off until you have time to think them through thoroughly. Emotional appeals are effective today.
..............

macam iya2 jak nie tilikan horoskop libra ari nie...pelik aku pelik.hoho

jangan percaya hanya mencari sirna disebalik kelirunya mata menilai...adios!



kesempatan ini


asslammualaikum...salam kasih sayang!ahaks...wahh lama aku x coret2 kat blog kesayangan aku nie...minta maaf sangat2, korang datang bw tapi aku x bw blog korang balik, tersangat la xde masa yang sesuai...skg nie aku bz turun latihan olahraga...pagi seawal jam 7 dah turun sampai la kul 10.30 gtu..petang turun lagi kul 3 sampai kul la kul 5!!!misi~mahu menjadi hitam sehitam hitamnya ahahahahaha~actually nak pastikan budak2 team kami cukup fit untuk bertanding nanti sebab tu pagi petang kena turun gak...hukhuk

kesempatan ini??apa aku nak cakap sebenarnya ekk..alamak lupa...k laa aku nak cakap tentang hidup sebagai manusia yang sempurnanya tiada dan pasti cacat cela itu kelihatan tiba masanya..
mohon aku di maafkan andai seperti melupakan kalian sahabatku...pasti ada sebabnya, dan alasan itu selalunya kerana aku merasakan keberadaan aku seperti tidak perlu...

merajuk??selalunya itu alasan yang mungkin logik difikirkan...namun jauh di benak hati aku hanya mahu yang terbaik untuk semua...perasaan ini tidak perlu dipersoalkan bagaimana keadaannya~~biarlah semuanya berlalu kerana hidup perlu diteruskan sekalipun pernah hati bertitik luka dek perkara yang sudah dilupakan...



andainya jalan hidup kita akan menemukan kita kembali...pasti aku sama seperti dulu..dan andainya takdir membawa kita semakin jauh, pasti memori yang tercipta akan menjadi mimpi2 indah hidup aku...mohon kemaafan andai kalian terpaksa dilupakan.

Adele - Someone Like You Lyrics On Screen

cuti x cuti..

cyahuuu!!!cuti semester pertama telah tiba...TETAPI AKU SAMBUT DENGAN KESEDIHAN.

arghhhhhhhhhhhhh


kenapa??

*aku x dapat balik umah

*ertinya aku x dpt jumpa kucing aku...RINDU BANGAT!

*aku kembali hitam

*sebab~dikehendaki untuk turun LATIHAN PUSAT persediaan Team keningau ke MSSB di Tambunan....la la la

*SEMUA PERKARA DI ATAS MEMBAWA ERTI AKU TIDAK DAPAT MENIKMATI CUTI*

sob sob sob~~




lawaking oleh miss juma...HAHA

siapakah miss juma yang membuatkan aku ketawa berdekah2 dan hampir ingin menghantukan kepala di dinding kerana terlalu kelucuan??...miss juma ialah jeng jeng jeng...housemate aku merangkap kawan sekerja aku...ahahahaha!aku x tau macam mana nak mula ceta lawaking miss juma nie, tengah aku menaip2 nie pun aku masih mampu tersengih2 macam kerang busuk dek ceta yang bakal aku storykn..hihihi...

ok ok...suatu hari yang sangat membosankan (hari sabtu itu)...juma ajak aku keluar bandar nak beli sayur katanya, xde sayur nak masak..oo ok laa...dah alang2 keluar tu aku pun nak g bank,g amik duit fulus cash 'nahi' dah, masalahnya kad bank aku xtau letak mana!!!habis 1 bilik aku selongkar xjg jumpa..dahh aku gelabah tahap cipan nak beranak...kalo xjumpa mampus!!

aku memikir kad aku mana, sampai sakit kepala...1 lagi sebab aku sakit kepala ialah aku lapar time tu HAHAH...so kami g makan dlo sebelum cari sayur, so tempat biasa ialah "Restoran Nasi Ayam Malaysia' pebret place kami bila malas memasak..hoho.ntah macam mana time melantak sbb lapar melampau2 tetiba aku teringat~~

"aa aku ingat sda mana aku simpan...dalam beg camera aku"

hati aku menyanyi2 dengan keriangan yang sangat2 riang...muahahaha!!aku pasti mesti ada dalam beg tu...lepas habis makan,kami pun nak g beli sayur kat survey..maka bermulalah lawaking miss juma~

babak pertama~~otw masuk keta (turn juma yg bawa keta so dia la yg drive)..adik dia call minta so dia pn sambut call sambil msuk keta,pasang enjin keta sambil bla bla ckp...aku pun duk sambil tengok2 jerrr..hehehe...ntah macam mana tetiba juma tengok aku,pastu tangan dia mula meraba2 poket2 kat seluar jeans dia seperti mencari sesuatu...aku konpius dah...apa lagi tak kena nie...kmudian juma bersuara...

"inn...nset aku mana??"

aku tengok dia...aku rasa nak bagi siku jer kat dia...hahahahaahahha




"abis ko tengah betelefon tu apa"awkaakakakakakaklkaka

dengan muka blur dia pun meneruskan perbualan telefon ngan adik dia,sementara aku ketawa bagai nak rak...ahahahaha...rasanya kalo bole guling2 time tu mesti best gilaaa...

lepas beli sayur kami pulang umah,aku pun cepat2 cari kad dalam beg tu,fuhh tekaan aku benar belaka..yeyeye jumpa!!pastu aku nak kuar bandar balik nak g kuarkn duit cz nak bayar broadband aku nie,sat g kena cut susa lak nak update blog kesayangan aku nie kan kan...aikk juma nak juga ikut cz dia nak bank-in duit kat adik dia yang call dia tadi tu huahauhaua...sekali lagi kami keluar~~

babak kedua~~kami masuk bank..alamak ramai org dah la mesin atm 2 jer,tapi 1 jer ok cz yg 1 lg out of service!ciss...aku pun dgn sabarnya berbaris...juma plak mnta tlng aku transfer kat akaun bank adik2 dia cz mesin cash deposit bank nie pn sama gak 'out of service' aiyoo...aku pun ok jer,dia pun ikut baris sebelah aku...sambil tunggu turn sambil dengar org blkg aku sok sek ckp srwk yang sepatah haram aku xreti tetiba...

"uii selipar aku putus"

hahahahahahahahaha~adehhh macam mana lagi la selipar c juma nie bole2 putus tetiba...xde angin xde ribut..aduhh ketawa aku sekali lagi pecah dengan maha pecah sepecahnya..HAHAHA...
nasib la kami kuar tadi aku bawa keta, dan nasib baik juga dalam keta aku tu ada selipar nike aku yang belum aku kuarkan...aku pun suh dia amik g pakai...xtau la dia jalan cna time g keta tu...

sekian la lawaking miss juma...ceta hari itu sungguh2 membuatkan aku kelucuan yang amat sangat dan menceriakan hari aku...terima kasih juma...haha!



redha dengan ketentuan-Nya

tidak mungkin memiliki semua yang kita impikan...tidak akan kita tersenyum memikirkan semua mimpi-mimpi indah menjadi kenyataan...hakikatnya kita perlu berani bermimpi dan turut perlu berani menerima esoknya mungkin kita kecewa...mengerti hidup ini sangat indah. indahny bukan hanya kerana mimpi itu tetapi dugaannya yang mengajar kita erti kehidupan.

kenapa perlu meratap pada kehilangan??cukup rasanya sementara...bukan mahu mengatakan betapa diri terlalu kebal merasa kekecewaan, hanya mahu meneruskan hidup dan menerima ketentuan Tuhan itu lebih dari segalanya.

redha saja dengan segalanya dan percaya setiap ketentuan itu adalah terbaik untuk kita...pasti ada untuk kita, andai bukan esok pasti lusanya ada...jika lusa belum juga ada, suatu hari nanti pasti ada...dan andainya tetap tiada aku tetap redha.~~

kehilangan siapa??kehilangan apa??...jujurnya aku tidak mahu kehilangan sesuatu yang sudah menjadi kebiasaan...namun kaki ini tetap jejak di bumi, merasai bila berubahnya siang dan malam...aku masih tetap redha.


aku nak marah!!!

yaaa...aku nak marah nie!!!BETOL!!!...arghhhhhhhh~bole x aku marah??...rasa nak tembak menembak guna mesingan, x pun guna meriam!!hahaha...aku nak punch muka korang sekuat Muhammad Ali ka...huh!!


sungguh aku betol2 marah tapi aku x sanggup juga buat...sebab??aku lemah sikit skg..wakaka.ciss kenapa aku selemah ini...whyyyyyyy??kenapa??~~bengang aku ngn diri sendiri..kenapa aku xbole marah??suka suki aku laa..isk isk kesedaran weii aku takut cpt tua kalo marah slalu..la la la~alasan2 semata-mata kan inn..yeyeye~uweksss!!!



akhirnya aku tidak mampu utk marah...aku cuma GERAM!!!aiyaaaa x tidak adil~~patutkah??tiapa2...one day aku nak terbang bila marah pastu shoot guna jet pejuang area manusia2 itu...hahaha~