mana..mana..??


mana thumbdrive aku??manaaaaa...huhu
HILANG!!!
-aku lupa letak mana-aduhhh dah itu la satu2nya yg aku ada,hilang jugak~~
...paling teruk dlm tu banyak benda penting2 ngeeee~BENGANG AKU!!

aku nak beli baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~isk isk isk





hiding...


here...i don't wanna be found anybody here
here..place that i can be someone else!

here...i can frankly speaking
NOW
.
.
.
.
i wanna say
.
.
i miss someone...HAHA

p/s:bicara dikala aku kebosanan...tut tut tut.stop.






TVRC...again and again.

~TVRC~

TVRC penah dengar tak??korang dari Malaysia Peninsular memang tak penah dengar, kalo kat Sabah nie mungkin sapa2 yang tinggal area Keningau, Tambunan dan Ranau mungkin familiar dgn tempat nie..yang lain im not sure...

ceta bermula pada suatu hari pada hujung minggu yang sangat membosankan kami iaitu jeng jeng~cik jumatirah, puan samsia aka mummy yg membawa anak2nya c abg jj dan baby junior, berjalan2 membuang masa dan kebosanan di TVRC...

korang rasa apa yang best sangat kat TVRC??actually tak la best sangat, nice place cuma mungkin kekurangan pengunjung menyebabkan kawasan rekreasi itu kelihatan dibiarkan...pihak yang bertanggungjawab harus lebih peka dengan dengan keadaan yang semakin uzur..uiseh macam nak ceramak hikhik..k la ckp byk nie buat org bosan,so aku biarkan gambar2 yang bercerita~~layannnn

~kat sini ada kolam yang banyak ikan~

~dari yg kecik sampai hok besor mcm nie~awww


~samsia aka mumy,and baby junior (stiil wk-up)

~suh juma posing berlatarbelang umah penginapan tu~hihi

~0ne of my febret snap of d day~


~kasihan...junior penat sampai tetido...~


~trip ala2 yoga...ahaha~

~aksi??aksi kenakalan melampauiii~wawaaa



~aku and jj~niceeee viewww


~kelihatan aku yg kekeringan idea bergambar...wakakaakak~


~baby junior sedap jer tidooo~Zzzzzz


~suatu petangggg~

p/s: lupa lak gtau, TVRC nie ada kat Tambunan Sabah.hikhik...

gaji oh gaji

hujung bulan adalah hari kebahagian untuk semua pekerja kerajaan...23 ka 24 ka 25 ka...bahagia bangat!tapi bahagianya hanya seketika..huhhhh.tgh bahagia2 memikirkan duit yang penuh di bank, teringat bil..teringat hutang piutang..teringat itu ini...wawaaaaaa~~
~KESEDIHANKU INI~wawaaaa

semalam dah hampir separuh gaji aku kuar bayar keta,kad kredit...aduhhh2 kadang menyesal gak amik semua benda alah tu, tapi dah keperluan..baru bayar kad kredit dah 300 melayang??apa cetaa...tak bayar ceta lain lak timbul..nta la labu labi pun xtau. mungkin hakikat kerja nie cuma nak bayar hutang kot...so saya menyeru kepada kerajaan agar menambah gaji kami...paling pun rm 500.00 lagi muahaaaaahaaa....ANGAN-ANGAN MAT JENIN~

whoaaaa!!!

AKU MULA BINGUNG!!!

KEJA AKU BANYAK!!!TAPI....TIDAK BOLE STRESS!

SEBAB~NANTI CEPAT TUA!ahaha...

aduhhhhhhhhh...keja2 pun bole masuk dalam mimpi!teruk tahap gaban sda.

sapa bole tolong??huhu...i need my car to messy around!
what the tutttt!!yakssss~~

rajin dan terus rajin..

azam?mahu semakin rajin...yayaya.susah!!!sebab aku memang pemalas..wakakak TAPI TIDAK BOLEH TIDAK!!!SEBAB...

~jawatan aku bukan alang2 tahun nie,sume nak bagi setiausaha kat orang pemalas macam aku nie..how come!tapi xde yang mustahil ba kan kan...so chaiyoooo inn!

~sume orang nak yang terbaik dalam hidup..gitu juga aku,better than last year.so mesti rajin

~supaya keja xde yang tertangguh lagi dan lagi!!!hahaha..
.

p/s:doakan aku berjaya menjadi RAJIN!!amin3.

dari mata jatuh ke hati...

suatu ketika dia bukan siapa
hanya seseorang yang aku kenali kerana kebiasaan

kemudian

takdir hidup menentukan bahawa dia menjadi seseorang kepada aku
dan...hahahahahaha

mesti pikir lain2 kan??oopsss...ini hanya entry yang sedikit mengada2.wakaka
ok pendekkan mngada2 itu..kali ini aku saja2 nak share
share video nnyi2 x-student aku...
dia nie mmg suka nnyi cz mmg dah hobi dia,then aku suka2 jg suh dia nnyi2
koleksi video dia nnyi dah makin byk aku simpan so,tetiba lak kuar idea nak share kt blog nie
saja la nak kongsi2...k kita layan jerr~




p/s: hanya utk tatapan mata...mengisi sebarang kebosanan.

video

terbaik itu sukar...tabahlah

menjadi yang terbaik itu kadang-kadang memerlukan aku untuk membuat pilihan... diantara~~ketabahan dan kesabaran ~~kehilangan dan kesedihan ~~kegarangan atau kelembutan....



rasanya terkadang aku terpaksa akur dengan hakikat hidup... ada yang perlu diutamakan daripada kepentingan diri~~aku memerlukan hati yang kuat

andai suatu saat amarah itu kelihatan menyakiti...aku hanya mahu yang terbaik!

tidak semua akan mampu memahami..tidak
kerana bezanya tanggungjawab kita..kerana bezanya pandangan kita.

lalu aku melupakan semua untuk masa hadapan..kerana
mencari yang terbaik itu sesukar memahami disebalik amarah.




terbaik itu sukar...tabahlah



menjadi yang terbaik itu kadang-kadang memerlukan aku untuk membuat pilihan...
diantara~~ketabahan dan kesabaran
~~kehilangan dan kesedihan
~~kegarangan atau kelembutan....



rasanya terkadang aku terpaksa akur dengan hakikat hidup...
ada yang perlu diutamakan daripada kepentingan diri~~aku memerlukan hati yang kuat

jangan dicabar kekuatan hati~kerana iman diri hanya secengkal cuma
amarah hampir pasti menguasai...





its happen again..

again and again...
and again~~
i think im gonna fall again...HAHA

whoaaa...pls help me
why??...
cz sumtym i just can't pretend..that i fall for..
fuhh let it be..

i just wanna be happy ^_^


model pujaan aku...

dah hampir sebulan aku x balik umah..huhu rindunyer...paling aku rindu kucing kesayangan aku!!nama en.kiluk hakhak~aku nie mmg suka kucing (pet lover spcialy kucing laa)..rindu nak main2 pastu buli dia..dah la gemok pastu kuat main & kuat makan!!ahaha...apa la kabor dia skg kn hukhuk~korang nak tgk ker buah ati aku tu??mehh aku bg tgk korang...

aksi2 ini diambil ketika dirinya di kurung dalam bilik aku sebab baru pas gaduh ngan kucing lain..kemudian nak kuar dr bilik tetapi aku dengan kejamnya tutup pntu bilik muahahaha~layan!so aku pun telah secara tidak sengaja mnjadikan dia model free...aku pun perasan jd cmrawomen..wakakakka...

bosan~men panjat2

pastu xreti turun hampeh~~

sedih~~

"aku yang MACHO"

tuan aku nie gilo ker amik gambo aku..huhh

i lop my cat..mmuaahhhh!!


sukan oh sukan

salam...khamis yg indah cz hari nie utk mggu nie aku xde kls yahoooo!!next week mgkn dah ada kls cz ting.4 dah habis minggu info..wawaaaa~

minggu nie jgk sekolah aku dah start latihan sukan tuk KOT (kejohanan Olaharaga tahunan)..aiyaa ertinya time untuk kembali menjadi hitam.hahaha...xpe la.tahun nie gak aku dilantik dengan jayanya menjadi ketua rumah sukan perkasa fuh!!i have no words for this statment..wakaka~kerana dedikasinya aku dengan sukan,aku menerima dengan hati yang terbuka seluas-luasnya muahahaha...we can do it~


hari nie first day..cari budak2 tuk ikut acara 1 hal, dengan budak yang xnak ikut huh..aku sekeh satu2 baru tau...apa2 pun usaha itu tangga kejayaan~amin3.

tidak hairan!

saya tidak hairan jika saya sudah dilupakan...saya memang tidak hairan
sebab??saya sudah jangka....manusia??
berubah mengikut masa dan keadaannya
namun diingatkan kepada anda2 semua supaya beringat kepada yang patut...
kata2mu indah bak bulan purnama..........andai tiada siapa mengenali
aku tidak hairan...

will see how far you will go...but i wish gud luck to you~