sesuatu yg aku idam2kan...


hujung minggu dtg lagi yeyeye...huh minggu yg sgt memenatkan
skg nie pn kepala aku tba2 je berdenyut2...agak2 dia suh aku mkn pndol kot aishh malas!!
keja??aku dh settle ky-n markh kt LPM,but ada lg blm...xkn siap2
marking paper??haha>>>byk lg blom tanda..sapa nk tlng d alu2 kn

apa plak kaitan tjuk entry aku ngn ceta keja nie??ahakss...begini
aku idam2kn cuti yg panjang d mn aku bole pergi bercuti suka2!!!ngeeee~
bila la agaknya ek...
g pulau ke,laut ke, hutan ker...bunian pn bole gak hahaha


waduh~~apa aku nk bt hilangkan rasa nie??
cuti hujung thn nie pn xpjg sbb trpksa jg bdk2 spm kt hostel huhu
sedih~~wuuuuu~~
aku idam2 kan cuti,rehat,holiday then mkn mkn mkn...haha

apa2 pn aku nk balik umah wkend nie,ya Rabbi pny rindu ngn kucing2 aku
pduli lak keja tu,isnin nti cntue la wakaka..aku xthn weii
lama2 aku jd workaholic??sapa nk jwb....xleh jd

p/s : stress memanjang bole mempercepatkn proses penuaan..so aku x stress!!lalala

kata-kata yang tidak terluah...

waaa~hujan lebat d luar sana seperti memanggil utk aku 'membaringkan' diri awl mlm ini..hehe, tp sblm itu mari bw...sbb ada sstu mau d luah..mari berkata2...utk kata2 yg sering berlegar2 d ruang minda aku NAMUN tidak terluah sbb...AKU DIDIDIK SUPAYA MENJAGA KATA2 APABILA BERCAKAP (walau saat itu kamu tidak bersetuju atau kurang berkenanan dgn mrk2) dan BERBUDI DGN SEBERAPA RAMAI ORG dan JANGAN HARAPKAN BALASAN UTK SEMUA ITU...ya mak sy faham.huhu

kata2 utk yg 1 urg...

"kau ar bikin aku kecewa, dlm kt kenal msih x phm ka apa yg aku xsuka??knp jgk d buat~bikin heran,mgkn sngja spya aku tda kwn ko kali ar...adeiii
kecewa sampai aku xmau kenal kau lg,sampai malas aku mau lyn...
tp aku kalo sda ckp kwn msti kc maaf huhu..baik ati kali aku skg,nta la knp susa btol mau bnci ko
apa lg buang ko...mula2 mmg la tp ENTAH!!!...cuba dlo hrgai aku 1% pn jdk la.."

kata2 utk yg ke-2

"sy sda tlng tu diam2 la sana p urus sendiri..sy mls mau campur,sy pn byk urusan
minta maaf,sbb fmly la sy tolong kalo tdk mgkn sy tdk lyn...
urus tu keja la bt sy sakit otak 2 3 minggu nie..aishhh malas!!x ikhlas??nta laa
biar la Dia sj yg tahu...1 sj la jgn amik ksmptn..jgn buruk sangka inn.ok2"

kata2 utk yg ke-3

"cuba bila berkawan kc ikhlas ba,jgn ingt seronok~kalo syg bimbing dia btol2 la..
jgn sampai ko trmsuk2 sono jd yg bukan2...bikin heran
org d dunia nie ingt suka ja..bila duka mula la kc slh urg,tda ingt silap sendiri isk isk
sedar la sblm sy kc realiti ini kata2..hahaha"

siapakah ketiga-tiga org ini?...biarlah Allah sj tahu...ant sy dan Dia...daripadaaku berkata2 lalu di benci, baik berkata2 dlm hati..tp terluah di sini..apa2 pun terima kasih sbb membaca..hihi.

kerja kerja kerja...yes!!aku suka...

salam penuh kasih sayang..wink***
haha...adeiii tu tajuk entry sgt2 bt aku sendiri teruja
c pemalas ini akhirny suka kerja!!!

ya Rabbi...pny byk keja mau settle hujung thn nie,patutny relax2 sda la kunun
tp kami...semakin hari semakin bertambah ba pula list!!
smpai tda tau yg mn 1 mau kc settle dlo...bahaha..help2 me
.
.
.
.
skt??laporan kokum??sijil berenti bdk2??rph??blm lg msuk markin paper pastu key-in..
lalala~tba2 sakit sda kepala aku isk isk isk
mau curi2 masa trun kk nie huhu~kalo dpt laaa
kalo tdk GIGIT JARI laaa aku....

k mau sambung keja kjap...kang x siap jwb ngn BOS~~hehe

baki 0-0...lalala


kring...kring...kring...gtu la agakny bunyi nset aku bila ada org col
oo minta maaf...panggilan itu tdk d jwb sbb

1. aku xsdr...trtdo,atau nset itu d silent mode

2. aku sengaja mls angkat!!!haha...mood ignore wit evry1.sorry

kmudian nk bls sms...cek2 kredit...rm0.00 adeiiiii
apa bole buat la kalian semua...
bsok2 aku tpup...lagipun skg aku mls pgg nset itu.muahahaha

*
*
*
*
kenapa aku bgni??bosan...sbb mcm2 jd dlm seminggu dua nie
DUGAAN HIDUP
perlukn masa utk sendiri,melayan jiwa yg sengsara di dlm
NAMUN harus bijak sembunyikn
...
< >
< >
...
lara hati itu sdh mampu d ubati sendiri
jiwa resah itu kelamnya di harap cuma sementara
kerna aku tidak mampu sekian lama begini...terlalu keletihan~
.
.
.
.
namun kekecawaan di atas kepercayaan itu seringkali mematikan langkah
utk melupakan...maaf itu bicaranya sgt mudah di ucapkan
dan dgn mudahnya jg aku ikhlaskan kemaafan walau tdk d ucapkan~
resahny cuma kerna lukany blm terubat
mungkin semakin dalam...

~ya Allah lapangkan hati hambamu ini...jauhkan dari prasangka buruk~


worst week..arghh!!!

salam...wahai jiwa yg kalut
wahai jiwa yg kusut
wahai jiwa yg kelam...mohon utk bertenang
mohon utk bersabar~

dugaan kali ini sgt bsr...tugas ini sgt berat utk d buat
mohon pengertian semua, mohon utk mengerti

kdg2 keseronokan bukan segalany d dunia ini...ingt anak2 ku
terlalu muda membuat kesilapan membawa penyesalan yg sgt suatu ketika nanti!!!

tabahkan hati kami menghadapi semua ini...
ya Allah kami mohon dan doa
~telah kami ikhlaskn tugas yg telah diberi,berikan ruang utk anak2 kami melihat keikhlasn tersebut dan menyedari pentingy menjaga diri~
~bukakan hati2 mereka supaya mampu menerima segala nasihat kami~
AMIN3

p/s : terlalu berat...

hilang!!!aku sedih sesedihnya waaaa...


ke mn sda 'dia' tercicir??waaaa~sedihny
aku syg sgt ngn 'dia'...knp bole hilang~~mn mn??
sum1 help me find back...huhu
aku xsdr bila 'dia' hilang...buka purse baru la aku perasan 'dia' sda hilang waaaaa~
i want to cry ~~=_='

puas sda aku cr merata, still can't find it...pls help me.
adakh ini tanda aku mmg patut lepaskn sumeny huhu~~i still can't
so hopely i can have u once more then i kept safely in my heart..

apa yg hilang??waaaa~aku nngis dlm ati cz airmata xleh kuar la..y?
GAMBAR!!!ckup la itu...

black monday!!


salam isnin yg indah!!waaa...asal isnin ja msti mcm mls huhu
yelaa rest yg 2 hari itu seolah2 mahu d smbung semahu2ny...
mmg dsr org pemls mcm aku nie lalala...mgaku jgn xmgaku hoho
tp dh keja kn,so kena gagahkn diri bgun awl then g mndi air yg sjuk ngeeee~

sekolah..isnin msti ada perhimpunan,nnyi2 lagu yeyeye
~thn lalu~perhimpunan adalh sstu yg aku tggu2~wakakaka..knp??
sbb aku bole tgk 1 urg stdnt...msti xlepas pndg..sj suka2 cz bosan dduk2 lalala~
emmm skg tda sda so perhimpunan itu mnjd sstu yg kosong bg aku.

~name tag aku yg kena pakai tiap kali perhimpunan~


hari nie bdk ting 4 skali lg dlm bln ini mduduki xam..huhu
gerenti drg blur brganda2 ksian2...tabahkan hati anak2 ku
kalian pasti dpt mgharunginy andai mlakukn sstu dgn btul sblmny..percaya la chaiyooo!!!

sekian bebelan pagi2 ini sbb msih ada paper blm abis tanda muahaha


dia yang ku tunggu...akhirnya


salam..wahhh~malam ini mata hamba skali lg susa nk lelap
mgkn td siangnya sungguh byk tidony hehe
so bw skjp sblm tdo then updte blog kesayangan hamba ini...

nk ceta apa ek??yeyeye..
23/10/2010
abg aku dgn selamatny (alhamdullah) menimbang bby boy!!!yahooo..
happy?opcos la lama sda tda bby boy nie dlm fmly aku
tda sbr mau jumpa dia..bila la dpt jumpa nie..bz memanjang jk nie huhu

apa pun berlaku aku syg suma ank2 buah aku
smoga semuany menjd org yg berguna..amin3
gambar??ok ok nti aku amik gambr drg sume..ramai tau tp xle gtau haha..
nti dh tgk kira sndri kehkhehkee,,,

a song of my heart...lalala

~y??ooo...aku suka2 nnyi skg..cz terlalu indah kebosanan ini...makin indah apab kbosanan itu mlahirkan kekecewaan yg melampau2...aiyaaaa~baik nnyi2 dr berkata2 perkara yg tdk baik...

singer ~Bruno Mars
title ~ rest of my life

Everyday i wake up next to a angel
More beautiful than words could say
They said it wouldnt work but what did they know?
Cause years passed and we're still here today
Never in my dreams did i think that this would happen to me

As i stand here before my woman
I cant fight back the tears in my eyes
Oh how could i be so lucky
I must have done something right
And I Promise To Love Her For The Rest Of My Life

Seems like yesterday when she first said hello
Funny how time flys by when you're in love
It took us a lifetime to find each other
It was worth the wait cause i finally found the one
Never In My Dreams Did I Think That This Would Happen To Me

As I Stand Here Before My Woman
I Cant Fight Back The Tears In My Eyes
Oh How Could I Be So Lucky
I Mustve Done Something Right
And I Promise To Love Her For The Rest Of My Life

p/s : listen with empty mks u cry...huhu =_='

menerima seadanya semuanya...


assalammualaikum...minta maaf trlalu jarang 'mgupdate' blog ini...trlalu sbuk rasany..
hendak menulis2 tp bdn dan minda kepenatan so terpksa entry2 yg ada skg pendek2 shj.
i.Allah jika di izinkan sy untuk merasai masa lapang yg panjang,akan sy update blog ini semahu2nya...hehe

3 hari yg lalu ada bday sy yg ke-26....wahh dah bsr sy rupany.
tp bkn nk ceta psl bday sy.nti la ceta tu sy tulis cz byk yg mau d kongsikan..sbr ya kwn2
ntah mcmna smalam bila mata sy susah nk lelap, sbb otak serabut,sy terpikir...

kenapa sy menuntut utk org berbuat sgt baik kpd sy??
kenapa sy mahu di sayangi??
kenapa sy perlu marah utk perkara yg bukan2??
siapa sy utk meminta semua itu??

saat itu sy sedar sy bukan siapa2.
saat itu sy jg sedar sy perlu utk menerima apa shj bkn terlalu demand.
tiada taraf sy d dunia ini menerima layanan yg baik.
tiapa la...sy insan biasa yg kelemahan itu kerap mencacatkn diari kehidupan sy...

sy redha apa berlaku...

p/s : ini bukan nota kecewa cuma kata2 hati utk diri sendiri.

too tired...


too tired...to sick...too fade-up!
i need a break, i need a rest AND i need evrythng go away..............................
so messy~i can't take it anymore..miss my mum huhu
mum they hurt me...can i get a revenge??or just let it be??

sorry for anythng happens...i just can't~
sorry for the stupid thing i wish i didn't do but i do...don't mean at all~

i let u go...u free to go now
wind~pls take away this~~

p/s : how tis happen to me??



suka suki jwb tag..yeyeye

salam...waa br ada ms nk jwb tag yg cik Shiqa link kn td...huhu...so bz la ini hari..tlngkn msuk kls kls kwn cz ayah dia tlh kembali ke rahmatullah kemarin...ucapan takziah kpd Juliana Masinggan ats pemergian ayahnda tercinta, smoga tabah~...so kena amik alih tugas dia kjap, siapkn ketas xam tuk bdk2 form 4, gantikn kls dia...alalalaa c 'pemalas' ini 'terajin' skjp...tlng kwn ba..

ptg nie baru dpt jwb ye cik Shiqa,skali dia bg byk daa..xpe2 aku lg suka..hehe..kena jwb 1 nie..ok..

1) write 5 interesting facts about the person who gave u this award...

~bespal aku sejak belas2 tahun dlo

~kuat nangis (haha)...stay cumel jgk

~shopping maniac aku (sgt2 suka membuang duit ngn dia)

~suka anak2 kecil sbb dia penyayang orgny..(org beso pn bole kalo nak hihi)

~kuat nangis ertiny dia jgk kuat ketawa...hehe


2) write down 10 interesting facts about yourself and your hobby...

~suka bt lawak ( supaya kwn2 aku ktwa dan bole kc appy drg hehe)

~sayangkan binatang2 terutamany kucing (rindu kucing aku kt umah huuuu~)

~anak bongsu En.Otip dan Pn.Ginun..wakakaka...tp tdk manja (kc iya jk)

~keja sbg cikgu...ajar subjek sejarah yg sgt senang :)

~kurang gemar dgn 'stranger' sbb sy pemalu orgny..lalalala~

~keluar rumah utk jln2 msti pkai jam tgn kalo tak gerenti patah blk amik...(dan penah mgis
cz jam tgn gift dr my bro hilang..hoho)

~kdg2 aku suka bersendirian...cuba mencari diri~

~addicted with number (menyebabkan aku suka kumpul duit lama2,kumpul duit yg ada kaitan
dgn diri aku like tarikh lahir, ic num, num matrik trmsuk la num plat keta aku...ahahks

~photoghrapher secret passion aku...cz suka amik gmbr (sbb tu la aku beli D5000 hoho)

~jln2 cr makan, jln2 buang stress, jln2 amik view cntik dan mahu melancong bersama fmly and
kwn2 adalh sstu yg sgt di sukaiiiiiii~

~suka berkawan dgn suma org~janji ikhlas dehhhhh~trmsuk sapa2 yg membaca tag ini.mari berkwn..hehe

~persahabatan itu indah andai niat di hati betul...suka berkata2 (anugerah cik Shiqa utk aku '
Pemikir Agung"...hahaha.lantak laaa


3) Pick your most 10 deserving recipents and describe them...(ok yg nie xsampai 10 sbb aku brje aktif blog..orait)

~Cik Shiqa...sahabat aku dlo,kini dan selamanya jgk dunia dan akhirat.amin3

~Zura...kwn aku sgt slumber.

~Asada...suka tgk gmb2 dan ceta dia nga stdy oversea...hopely 1 day dia jd la follower aku haha

~ok yg lain otw...tgh berusaha mnjd blogger tegar~andai masa mengizinkn.wish me luck

..ok done!!!yeyeye...suma yg di atas adalah benar2 terjadi dan tiada tipu menipu berlaku...wakaka..layan jak laaa~

ceta movie pebret aku...3 idiots


salam~apa aku nk ceta kali nie??..actlly aku sdg menahan diri dr tdo..so pikir2 bgus jgk kalo bw skjp semantara tggu mghrib...tp mslhny aku xtau nk ceta menda bdk oii..hahaha

ok la aku nk ceta sal movie pebret aku!!yeyeye...aku nie orgny sgt universal...wyg melayu bole layan, omputih pn msuk gak..yg bollywood pn kdg2 msuk then sedikit suka ngn kollywood..uiseh~
aku layan sume asalkn bole msuk jiwa...dr thriller,lucu2,seram sejuk... termasuk la yg agak romantik2 gtu..wakaka...paling aku suka tgk wyg berlwn2..best!

so this time aku ceta psl hindi movie pebret aku "3 Idiots"..korang penah tgk tak??aku ckp korang la,rugi x tgk ceta nie..lakonan aktor pebret aku gak hehe Aamir Khan & Kareena Kapoor muahaha..aku dh beli cd ny 1 aku bg ngn kwn aku (cz muka dia iras kareena..haha)..pastu aku beli la 1 lg utk aku......kalo dia senyum mcm bgni la...hihi

nk ceta cket la.dlo aku paling benci ngan c kareena nie,sumpah ats nama kucing2 aku,xtau la napa mgkn dia slalu npk gete (gatal) dlm film2 sblm nie hihi...nta mcm mn pd suatu ketika dia smakin matang dlm lakonan aku pn stat minat.haha..kalo aamir khan jgn ckp la aku dh stat minat sjk tym skola dlo..so cuteeeee n babyface.

Rancho sampai di kolej..

...babak lucu ...papadom plus dot dot...haha



kenapa aku minat ngan ceta 3 idiots nie??kenapa dan mengapa...aku rs 1 sbb nilai persahabatan yg d tunjukkn oleh watak2 dlm ceta nie..1 lg ttg pandangan mrk ttg ilmu @ knowledge,betapa apabila kt mencinta ilmu kita akn snts bahgia dan kurang stress semasa xam..hahah korang caya la ckp aku...bukan semata2 ttg cinta cintun yg cetany smakin byk belambak2 d hamburkn oleh karywan bollywood.huh menyampah!!


kisah 3 idiot??korang nk tau ker??..alah xbest kalo aku ceta..korang kena tgk baru dpt feel mcm mn aku tgk..iaitu biar sda berkali2 aku tgk aku akn tetap menangis pd babak2 tertentu..huhu..sedih la~so tchng my heart...tgk ar,pastu kt komen2..sapa stju tau sapa xstuju bahawa ceta nie..BEST!!..beli cd kt kdai BUT yg ORIGINAL k..


p/s : tag line ceta nie ..."aal izz well (all is well)"...aku slalu bt.haha



Tanam pokok..!


assalammualaikum...cna wkend korang?harap2 sumany ok la kan..aku??...nk kata bosan sepenuhnya tak la kot...ada yang bgus utk di kongsi dan ada jgk yg kurang bgus tp bole d kongsikan jgk..hehe...

mcm besa la sblm ujung minggu tiba kami (aku, sharifah & juma @ warden asrama yg sgt dedikasi hihi) msti plan mau spend our wkend days wit sumtym to avoid being bored!!so plan telah d tetapkn utk pergi ke Mahua!!aku xpenah lg pegi tu tmpt...buat pengetahuan korang, Mahua nie satu tempat rekreasi yg ada air terjun,org slalu g laa..secara khususny aku pn kurang reti lokasiny tp mereka2 kata tempat itu d daerah Tambunan.

sabtu 16/10/2010...sekolah kami join 1 program yg d anjurkn oleh "JPN Sabah~1 Guru 1 Pokok"...so dgn rela ati km pn join la,ke arah bumi hijau katakan..haha...hari sblm tu km dh beli ank pokok kt tamu utk d tanam..aku beli ank pokok "jasmine"...weii aku pn baru knl pokok tu,mk ck yg jual tu kata pokok ini herba pastu bungany cantik..lantak la janji aku ada pkok tuk d tanam.. so hari itu kami pas tanam pokok yg hanya sepokok kepenatanny sgt2 laa...haha,..adeiiii pas tanam pokok blk umah aku tdo zzzz...bgun kul 12 km kuar mkn2 hingga kenyang gila siot..dah tu plan g mahua x jadiiiiiiiiiiiiiiiiiii~~sedih~sbb penat n knyg wakaka..alih2 g umah samsia aka c mumy...sj2 lps bosan...byk ceta erti byk gak gambo..korang tgk laa...


sblm tanam pokok..tk pic dlo sama itu pokok2 :)


first step...kuar tu ank pokok dr beg itam.done


2nd...kc msuk la dgn tnhny skali *bt2 terer*hehe

then kc rata2 la tu tanah...mk it gud!


lastly...tk a pic wit my jasmine~ahaks

...azlan, aku n& sharifah...mcm syok jk kn.hot!

rehat2 pas menanam...wit mis juma

landing tym...wit little lelen

looks like??pembuli..but nice pic

~wat ilike d most~taken by sharifah

...happy sbb dpt berbakti kpd tanah...1 pokok pn jd la dr tiada kn...so korang pn tanam la kt mn2, cz "better late then never"..hehe.little unhappy cz tdk dpt jumpa seseorang...hurmmm.kenapa la susah sgt mau jumpa??nver mine...sy redha jgk...wish dia happy jk la..btw kt msti berani kalo menempuh kehidupan.dare to fail!!...

kebosanan melanda...?


waaaaaaa!!!kenapa aku bole bosan nie??....bgun tdo,aku dh xtau bt apa..
agak2 aku kena blk umah jumpa my mama n bapa..huhu.i miss them alrdy~
of cos la bila dh tym bingung n bosan aku dtg nie,maka dgn penuh syahdu aku akan melayan lagu

~micheal buble~home~


punya feeling nie...mcm mau nangis pn ada tp xda airmata..huhu
aku manja ke??.....tidak mungkin!!!aku hny terlalu sunyi dan mnjd bosan!!

paling aku benci bila bosan~aku akan mula merindui semua!!hahaha...
dari org..kucing aku...sehinggalah saat manis aku dlo2!!
dan aku akn mula memikirkan utk berlari ke langit~kalo bole la..
disebabkan tidak bole...so aku mkn,tdo,mkn tdooooo~saja laaaa!!!

p/s: i need some1 to talk2..haha


bosan!!ertiny aku nk tido...mslhny aku mls...so mcm besa aku jenguk2 ar laman sosial yg ngah hebat pengaruhny FB..trmsuk aku...
ada 1 video yg cgu Rohani aku post then dia komen yg vdeo ini lucu sangat
iaitu sehingga ktwa kuar air mata...wawww!kalo lucu2 mmg aku SUKA!!haha
maka dgn laju aku pn klik play~~
dgn ktwa yg sgt d kntrol aku ktwa yg sorang diri!!wakakakaka...muahahaha..lucu..lawak..
aku x larat la ceta,kalo korang nk rasa kelucuan yg aku rasa..klik la link kt bwh tu..
welcome to d big laugh.hahahaha

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=153611948009309

p/s : tgk reaksi tok imam yg trkejut lelaki tu sambung ckp "wahai"...haha

betapa sayangnya aku kepada mereka..


ketika takdir hidup nyata mengatakan yang aku akan bergelar 'guru'...sungguh aku tidak punya perasaan suka!!!jauh sekali mahu selamanya bergelar cikgu...
sering kali aku menyesal tidak bljr sungguh2 mncapai impian bergelar arkitek..
kecewanya hanya Tuhan yg tahu.

Namun setelah hampir 2 tahun takdir itu aku tempuhi...aku semakin mencintai kerja ini...
semakin kuat hati aku mahu melihat anak didik ku berjaya...
...ingin melihat mereka mampu mengenggam segulung ijazah...
...ingin sekali mereka tersenyum apbila mndpt kptsn stiap kali menempuh kertas ujian...


dan untuk melihat keinginan itu menjadi realiti...MAAFKAN cikgu andai terpaksa...
~menjadikan kalian seperti insan tiada perasaan,selalu di marah~
~memberikan kerja itu ini yg nyata menganggap kalian seperti robot~
~dan selalu telinga kalian mendapat habuan bebelan yg acapkali menganggu hdup~

MAAFKAN aku kerana berbuat begitu dek kerana KEINGINAN utk melihat mereka berjaya suatu hari nanti~~biarkan kebencian itu untuk hari ini...
aku rela hati dan redha...kerana suatu hari yang pasti..
mereka tahu ksh syg itu penyebab segalany...

anak2 didik ku...kalian umpama tunas yg perlu d jaga,,,
yg tumbuhny menjadi harapan kpd keluarga...
..untuk kalian jgk pentingny...

...Tiada kata2 yg mampu mengambarkan sayangny aku kpd mereka...

If Only Through heaven Eyes







"If Only Through Heaven's Eyes"

I never thought you were a fairweather friend
You never let me down, you're true to the end
You’re in the darkest hour, when all was lost
Somehow you left the light on
You faced the wrong and showed the world a thing or two
Stood up for me, for you
And you should know

Some say it wasn’t worth the things we went through
I say it ain’t worth losing you
I hope you know how much you’ve changed all our lives
Someday you’ll see if only through heaven’s eyes

I still remember the things that you said
I keep your words alive I could never forget
Cause in the final hour you made me proud
So proud that I could know you
You told the world its time that they believed in you
You stood for right and truth
And you should know

Some say it wasn’t worth the things we went through
I say it ain’t worth losing you
I hope you know how much you’ve changed all our lives
Someday you’ll see if only through heaven’s eyes

Only through heaven’s eyes ...

And so we can’t forget
We’ve got to keep remembering them all
The ones who took the fall
They did it for us all
And we should learn from it
Stand up if you believe in it
You’ve got to face the world ... be strong

Some say it wasn’t worth the things we went through
I say it ain’t worth losing you
I hope you know how much you’ve changed all our lives
Someday you’ll see if only through heaven’s eyes

Till you do me right...


I was in love with you
And gave my heart to you
I did my best to keep you satisfied
You took the love from me
And used it selfishly
You did not give back your
Love to me at all
I gave the sun to you
You said it was too bright
I gave you diamond rings
You said they didn't shine
I gave my world to you
But you said it's not enough
What in the world could I have done
To make you be so rough


'Til you do me right
I don't even want to talk to you
I don't even want to hear you speak my name
'Til you do me right
Only wrong is gonna come to you
Nothin' good is gonna come 'til you change
Change your ways
Until you change your evil ways

Girl I was there for you
Someone you could talk to
How could you just keep breakin' my heart
What did I do to you
To make you be so cruel
I don't understand why you've been so wrong
I tried to be your strength
You said I was too strong
I tried to compromise so
We could get along
I gave my love to you despite
Your evil ways
I guess it's clear to me there's only
One thing left to say

There's a time when you know what you
Feel inside your heart
It's tellin' you that somethin' feels strange
You don't have to deny it
All you gotta do is just try it
You'll find our love grows
Stronger if you're willing to change...

doa untuk ibubapa (betapa aku rindukan mereka)..


...untuk renungan kita bersama tak kala hati kita seperti melupakan mereka dan mengabdikan cinta buat insan lain...


Rassulullah SAW pernah bersabda :

" setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira masih hidup @ telah tiada )".......... nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu...


Berdasarkan Hadith Nabi SAW :

" Tidak akan terputus rezeki seseorang ANAK selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari"


Huraian hadith:

- jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada )

- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus2 berdoa kepada kedua ibu bapa (hidup atau mati)

- Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah SWT

- Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2. .... tadah tangan dan Bayangkan wajah kedua orang tua kita , termasuk guru2 Kita dan mereka2 Yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar2 bersungguh2)

- Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki Oleh Allah SWT.


Kesimpulannya:

- Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris....... . Cuma jangan lupa Doakan ibu bapa kita setiap hari

- Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita Dapat dari Allah (e..g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsb nya..) InsyaAllah
Berusaha dan bertawakal.. ...insyallah , - rezeki itu bukan kerana ada sijil SPM, STPM, IJAZAH dsb nya..... tapi dengan hati yang tulus ikhlas dan doa kita untuk ibu dan bapa kita.....Mari kita Cuba. Allahhuakhbar. .

Bila2 masa kita boleh angkat tangan dan berdoa untuk kedua orang tua kita, waktu bangun pagi, dipejabat, waktu makan siang, pagi, petang, siang atau malam, dimana saja, (tidak termasuk diwaktu solat lima waktu)

Caranya : 'YA ALLAH YA TUHANKU, ampunkan lah dosa2 kedua orang tua ku, berkatilah kedua mereka itu, sihatkan lah mereka, murahkan lah rezeki mereka, panjangkan lah usia mereka, jauhilah sebarang bahaya, Dan lindungi lah mereka, Aminn yarabillialamin. ..." (Doa ini untuk orang tua kamu yang masih hidup)

Untuk yang sudah meninggal : "YA ALLAH YA TUHANKU, ampuni lah segala dosa2 orang tuaku, tempatkanlah bapaku/Ibuku ditempat orang2 yang beriman.


Sebarkanlah ilmu walaupun sebesar zarah...

tambah berat bdn

isk isk...org dok sibuk nk kurang bdn bdn,aku lak sbuk nk tambahkn berat bdn...
apa x,gler aku nie kategori underweight sejak azali lg muahaha..
bila la agakny aku bole mcapai berat bdn ideal??

aku dh bosan..bl jumpa aku jer,msti mkcik2 aku ckp gnie

"linda ko sakit ka?kenapa kurus nie?"

"ko tdk mkn ka?jgn la bdiet..mkn ja"


nk marah kang kurang ajar jdny..so aku senyum ja lar..^_^
aku nk diet??jauh panggang dr api membara2...keja mkn jer
heranya,berat bdn xgak naik2...kot2 aku xbc doa sblm mkn??
waaaa~hahaha..aku bc dh cuma kekdg2 'terskip'..wakakaka


BUT..NAMUN...OLEH ITU...

aku tgh berusaha menambah berat bdn aku dgn mkn obat..wakaka
halal yer...kwn aku suggest...jgn risau kali ini aku doakn berjaya..
naik takat 48kg pn jadik la hahaha..adeiii lucu lucu..
aku cuma mahu kelihatan sihat...


p/s: aku boleh!!!.......berita menyusul 1 bulan kemudian.haha

2010 Hummer H3 Exterior Dimensions


  • keta idaman aku...bila la aku bole dpt nie??
  • spefikasiny yg mmbtkn aku 'kipas susah mati' dgn nie hummer..ngeee~

Berita Harian Online | Masyarakat Mabisa-Iya


salam...sj nk kongsi tentang sebahagian drh bangsa yg mgalir dlm tubuhku ini.ahaks~nk tau?klik je link d bwh ek..hav a nice read..hehe

jangan!!!kc aku bengang.


...aku nga BENGANG!!!huh...jangan tny blk2 ba aiyaaaaa~aku cpt serabut!!!...

begini la manusia kalo d buat baik ar suka2 ja arah2 itu ini...tda tau ka aku X SUKA!!!

TIMBAK ba itu urg..isk..isk..mau ckp TIDAK krg ckp xmau tlng sdra sendiri...bkn ba,cumany tda kena timing...ish ish sda la aku nga serabut cek paper budak...itu la ini laaaa~
kira ok sda aku mau tlng,jan paksa diri ba...lalalala..

sini jk la tempat aku mluah...tiapa2 nti ok jg aku...

daaaa~~mau mkn dlo.haha


Mariah Carey - Angels Cry ft. Ne-Yo

i don't have



ntaa...tiba2 idea dtg tuk berkata2...
sory2 grammar bhs inggeris itu berhamburan...
hny skdr luahan hati krn saat itu sy teringtkn seseorg~~

...i don't have a money to buy a things that u alwys want it...

...i don't have a times to spend with u to show how much i like to be with u...

...i don't have the love to love like everyone want it...

...i just have this word "SORRY"...to show u how much i don't want to lose u...

..........=_='..........
don't have a tears to cry mks evrythng worst.

first jwb tag...xcited


haha...td jenguk blog cik Shiqa..jumpa yg nie mcm nk jwb,so layan jk la cz bosan pla...huhu

1) Apakah benda yang paling penting dalam hidup korang?
-handphone

2) Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang sendiri?
- kot (cz terpksa haha)

3) Dimana tempat korang ingin melansungkan perkawinan korang dan tema perkawinan korang nanti?
- emm...umah kt kg(simple2 jer)..tema?hitam putih kot..hihi

4) Adakah korang sedang bercinta sekarang?
-korang rasa??...aku mls nk jwb.haha

5) Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
- sampai jodohny d putuskn oleh Dia

6) Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
- rahsia aku dunia akhirat..lalala

7) Novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
- novel 9 Nyawa (RAM)

8) Apakah nama penuh korang?
- Dayang Haslinda...cantik tak?

9) Antara mak dengan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
- pastiny...dua2 la

10) Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang
- Prince William
( xtau la napa..mgkn sbb dia lelaki pujaan aku kot..ahahha)

11) Adakah korang basuh baju korang sendiri?
- a'ah la,sapa lak tlng cuci?dh beso la

12) Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
- New Zealand

13) Pilih salah satu, peluk atau cium?
- sy nk dua2.hoho wink***

14) Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang. -
-xde sapa tag...wakakaka

15) 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang
-handphone (oh my sony.1 of my nset present from my siblings tym konvo..huhu aku syg abg n kakak2 aku muahhh)

-c belang (keta aku)!!!

-dslr nikon d5000..wanna bcome photoghrapher 1 day.

-broadband

-Junior..laptop aku..hihi

16) 5 lagu yang korang paling suka dan selalu dengar?

-all she know ~bruno mars

-talking to the moon~bruno mars

-rise and fall~craig david ft sting

-forever~chris brown

-call your name~daughtry

17) Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
- 20 0ckt...kt blk guru then kfc keningau..hehe

18) 5 orang blogger yang korang nak tag.
-zura the only one


19) Cerita sikit tentang blogger pertama yang korang tag

-aku blom tag sapa2 lg cz blm mnjd blogger tegar d sbbkn 'kbusyn' keja..huhu
1 day i will...orait~