d losing :(


...telah sampai waktuny bila kehilangan menjadi sesuatu yang indah untuk dihayati...

...telah sampai saatny apabila harus melepaskan sesuatu dengan hati yang terbuka...

...telah sampai masany bila perlu memilih kt memilih untuk tidak memilih dan terus membiarkan...

maafkan segala silap dan salah selama ini...

sesungguhny tiada pilihan utk segala kekusutan ini
selain dari berlalu dgn diam...

loply Granpa*


korang ada datuk x lg??...hehe...aku ada lg, bapa kpd bapa aku
nie jelah yg aku ada,yg lain aku xsempat jumpa~~huhu
al-kisahnya raya tu mak aku bsg2 suh jenguk sis aku yg keja kt johor jenguk dia,
maka dgn rajinya aku pn bw la dia g jumpa our granpa kt umah pk cik...
sempat jgk la amik gambo2...fuh granpa aku suka!!haha..suh lg tgkp pic dia ngn 'pipe' dia skali wkaakkakaka...


mesti korang heran..apsal granpa aku xpkai baju...ms km dtg dia tgh mkn,
dan dia mmg xsuka pkai baju...hihi...pastu wajib disediakn kopi lg!!!sama ngn bapa aku'antu kopi'

sj nk gurau2 ngn dia..maintain macho wlpn umo dah msuk 119 tahun..jgn xcaya ek
org paling tua kt kg aku!!pastu x knl kami sume..lalala..xpe la..

oo lupa gtau..baju kuning tu my sis (julia @ tata)single lg tp bakal lucut title xlama lg haha
pastu baju ijau tu lak sis aku jgk (maliah @ cama) taken dah tp msih bole ngorat kalo mau
hahahaha...
and yg bju clour coklat tu niece aku (ank kak Long)...keja kastam Labuan..
dan korang pasti heran napa aku npk ganjil (cz pkai tshirt)wakaka..actly aku nk bw
bapa aku g beli ikan kt umah mk.ck aku ptg tu and just drop by mrk2...
tapi br aku nk gerak, dtg lak kwn2 bapa aku beraya...dgn selambany
bapa aku trun dr keta...isk isk isk...sabo je la aku braya bgtu 'rock'..haha




~_~






...let the hell of feeling is fade away by this silent...


...better get out as long as you can...


...pray for your happines...

'my words were cold and flat...and you deserve more than that'


so i will let it you go...THANKS FOR EVERYTHING~

~

~try to smile~


cantiknya O_o


b4 tat,aku mau bersyukur dgn apa yg telah dikurniakan Tuhan dgn aku...alhamdulillah~hehe~cuma melihat mereka yg lbh 'berupa' dr aku (agaknya la)ahahaha mbtkn aku megkagumi ciptaan Dia.

kalo la ada 1 permintaan magic mau temukan aku ngn mn2 gadis idaman aku mau jumpa kareena kapoor...ailikeit~so cantik!!!
kenapa kunu dia cntik tu ar??cantik is subjektif~diffrent eyes so beza penilaianny..hoho
lantak laaa...aku cuma suka tgk jer~~
mari melihat kecantikanny...

her smile~

wat i like d most~~


pebret couple..3idoits film

my dream~HUMMER~

  • ahad!wekend~ailike so much,y?cz aku bole tdo lewat dan dpt jgk bgun lewat..haha..ilopit!!then when i wk-up,i will felt bored uwekss wat d hell of feeling hurm...but today..bgun lewat then sharifah ajak g mkn (lunch kunu jam 2 sda)..aku terasa mau mkn nasi ayam,so g la mkn kt restoran nasi ayam Malaysia..sdap tau ns aym kt cne..kalo dtg keningau,singgah la yek..hehe

pas mkn,shrifah ajk g survey cz dia mau belikn insan kesygn dia helikopter...woww!itu la tanda ksih syg insan berkasih...aku doakn smoga dia bhgia dan d percepatkn jdoh mrk amin3...dia tgk tu heli,aku lak tgk keta(mainan)...wawww!mata aku berpinar seketika ternpk hummer!!haha...yaaa aku mau!harga bole thn...tp nti laa..aku mau cr byk2 then bt koleksi...kmudian otak aku mula mbt plan..agak2 apa??diam dlo la nti dh jd aku gtau ek..hihi,im so xcited..opss lupa gtau,aku adalah pebret atau lbh tepat dia hard fan of 'Hummer" car...korang tau ker rupa dia??ada la aku amik gambo kt kdai td..sj bt penyejuk ati cz hg hummer nie sampai bl pn aku xdpt beli acttually..huhuhu...dpt bt koleksi yg mainan pn jdk laa...

~ah nie la hummer td aku npk~ngeee

~others collections then hummer d white 1~

rindu @ teringat?



...aku sdg rindu @ teringatkan??mgkn yg pertama atau kedua?...sebenar2ny aku mau mlupakn sstu...mari kita berlari d ats langit supaya dpt mlupakn semua..waa!

...i just wanna be alone!sumtym...

aku la warden itu..haha

sblm aku ceta,korang jgn slh anggap..ini bkn ceta angkt bakul sendiri atau riak,cumany kisahnya ingin d kongsikn kerana sgt lucu dan bkn slalu terjadi muahahaha...bermula kisah~~

...pas pulang mkn d kgau aku stay kt ruang tamu,mls mau tdo wlpn mata ngantok thp babat cz aku mau on9.haha.lyn fb dlo..mcm besa stat bosan wken!!
tgh aku syok lyn fb,tba2 pntu umah kn ketuk...dlm ati aku 'aik bdk2 nie,mmg xbleh tgk aku sng la,br mau rest.huh!'
sore aku xknl"askm cgu"
aku "wslm...ya..sapa?buka pntu"...wah trip2 grg..skali yg buka pntu ..

mak aiii mak bdk laaa...aku pn sengih...TAPI YANG HERANNYA.DIA JENGUKKAN KEPALA DIA DLM UMAH,SAMBIL KEHAIRANAN...aku pn heran,cz tu mak cik mcm blur,then cari2 org.tgk umah sambil mata melilau..aik mkck nie cari sapa??pastu mkck ckp ngn bdk blkg pntu,aku xnpk..
terjengul pla muka c asnizah sambil berkata
"cigu km mnta kebenaran pulang"ooo..pastu mkck terlopong..ah cgu ka?hahaha..aku mcm nk golek2...dia xcy aku cgu..adeiii.rupany mnta kbnrn blk ank dia n cz ada kwen,aku kc iya jk...
uikkss..trus dlm kpla aku..aku nie mmg npk mcm bdk ker kalo xpkai pkaian formal??ka aku nie awet muda..muahahahaha!!!aduuuhh...tolong aku nk perasan!wakaka

bla bla bla...

... aku mls mau layan.(haha)...kerna kdg2 aku sgt heartless!!!...aku bosan!bek men game lg siuk wakakak...aku xphm dan skrg mood aku mls mau memahami.so my head "bla bla bla"..terima kasih sbb pernah menghadirkn kebahagian d benak jiwaku(uisehhh...berkata2)...kpd siapa ini??oo ya kpd mrk2 yg terasa jk..muahahahaha...:)

Hari Raya...2010





Salam...selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin hehe...blm trlmbt lg
kn..lama xupdate blog nie cz sibuk berhari raya!waaa pny siuk raya thn
nie,cz aku dpt berhari raya ngn 'sesuka hati' aku hahahaha...dan
thn nie jgk aku d jdkn 'driver' x bertauliah isk isk..penat weii bw tu my
sis p beli brg2, sgt penat dan thn dpn aku bercdg utk bersara dr ini
job...bkin pnt n bkin pns cz tu sis2 ar pilih brg pny lama!!!ksian my mum
tggu drg...skali aku sound fuh cpt jk drg wakakaka...bkn jaat cuma drg nie mmg
lupa dunia kalo mbeli2..raya kedua pla bw drg g Labuan,jenguk my bro pny
famly.jumpa niece aku yg comel lote hehe..ksian drg xbpa sihat,kalo sihat bole
la blk beraya umah..xpe la skali skala g labuan beraya,cuma aku pnt...bapa aku
diam jk tym aku 'belaju' muahahaha...skali smpai umah..

"lain kali jgn lg bw laju2 eh"...aku ktwa dlm ati jak..hahahaha
pastu mak aku pla bls...ingt mau kondem aku.
"org d dpn lmbt,patut jgk d potong"...yaaa my mum support!i lap u la...kakaka.apa2 pn aku penat sgt tu ari,blk jk umah aku landing ats katil seawal jam 8.00...waaaa~~~

...hari raya bersambung lg pd raya ke-4 but wit my pren!!!fuh nie lg mantap...seawal kul 8 pgi lg aku sda kuar dan berakhir mlm!!!yaa...pengsan jk aku tedaaa...konvoi raya 4 keta.sume keta clour blck n whte..ailikeit..aku,sabtu,cho2 and lyno...


our keta...wink*

ceta raya wit urg2 sengal mnjdkn raya tour km sgt happening...hahaha...tba2 lak aku rndu korang,rndu ngn kegilaan korang yg sgt2,so sporting then yg paling penting lama sda tda jumpa rmai2 bgni,kngn lama kembali berlegar2 d kepala...huhu.actly seawalny aku mmg mau p amik c aniq skali nie rombgn singgah lg kunu ruma c mazni,lastny stuck sono smpt lg mkn nasik..adeiii.sapa pny keja??kin malu aku jk..hahaha...kuniq pla blk2 sms dan aku trpksa memecut laju c belang sblm tu ank berubah jd unkradable hulk..wakakak...spt d jangka,aku dgr tu bebelan sampai2 jk umah dia,tiapa2 mmg slh aku gak..hihidan bermula saat itu,tour raya berjln spt yg 'x d rancang'..haha..men singgah umah jk pastu men kutip2 org!!hahahaha...abis ank org km bw...syokny raya kami,sgt byk ceta...suma mulut becok,ada jk ceta..just stop bl nek keta then cntnue blk bl msuk umah org..wakakaka...waaa lucu!...dr suasa sampai bft ba beraya...letih x terasa sampai la aku blk umah...


this pictures hav a lots story to share...i will tell u if u ask 0_o