dugaan hari ini..

hari ini...ada byk ceta aku mau bgtau,mcm best plak...hehe...hari ini ari isnin,mcm besa la ada asmbly,almaklum la sekolah~dsbbkn minggu nie mggu ke-3,so kitaorg kena ckp BI dlm asmbluy..muahahaha...d pendekn ceta,asmbly km berakhir dgn cptny,kul 8.15 dh sampai turn pgtua Jusa C km bckp,slaluny dkt2 kul 8 baru la dia sampai turn dia..kali ini tidak,yg siotny dlm ucapan dia,ada komen sal asrama then fokus blok 'Harmoni'..blok aku jg!!!waaa...bilik xbersih,bed sprd xpsg,bwh katil byk benda xsepatutny ada!!!apa lg mluap mara aku...tp sblm mau mara,aku d brkfst dlo...

ceta d sambung slps brkfst,shripah ajak aku g cek keceriaan asrama...tgk sapa2 bdk2 yg kepala batu xreti peraturan asrama!!maka bermula la episod 'gunung berapi'...haha..kali ini aku ngnshrph 'fullblast' 1.sore 2.kemarahn 3.bebelan...dan akhirny beberapa org pelajar d denda angkt tilam cz xpsg bed sprd..amik ko!!pny puas ati..ngn pengawas sklai kn sound baik punyer...mcm xda fungsi~aku gerenti pas nie bdk2 akn berjaga2 ngn sikap drg...nie kali la full blast pny "kemarahan"~skali skala bole la..slalu bt tua ja..isk isk~

ceta bersambung d bilik guru~sda siap denda bdk2 tu,mcm besa aku dduk ar blk guru,cz isnin nie kelas aku kul 3.10,pny lama lg...so sementara tggu msuk kls,aku on duty second job~melayarai internet mean buka fb la haha~blom pn pns aku dduk,tba2 dtg 2 bdk (carol and laura)..

"cgu minta tlng...c laura ilang dompet jd mau lapor polis" aku tgk c laura yg
cantik...tp walau cntik pn kn sound jg...no mercy bah..
"cna bole ilang ooo?"dgn pndgn mata mcm mau mkn...trip jk ba,kc takut..dh la aku br mara2 td..bdk2 kn isk isk~
"nta cgu,tym sa jln2 cna kdai,xsdr neh" c laura jwb ngn muka pucat...tau pn takut..hehe.aku pn mls jgk mbebel lg,tus suh tggu cna dkt keta. sblm kuar kn mnta permisi dr pentadbir mau kuar.jd aku pn mnta ngn PK Hem Kak Ti tercinta...dibenarkn...

destinasi pertama~balai polis...haha..lucu nie...msuk jak area balai polis tu dh ada ceta,aku xpenah lg msuk sbrny,nie la kali pertama...actly aku mls mau cr parking d blkg,jd aku parking ar dpn tu balai,aku tgk2 tu guard tkut dia suh blah wakaka...skali dia ckp bole,tp maju cket lar..maka dgn sng ati aku park la cna..msuk balai~bgtau c laura ilang ic...mak aii kn d JPN dlo rupany,aku mcm nk tensen tym tu,tp sabo dlo huh!!
"cikgu kena dpt surat dlo d JPN mgatakn dia ilang ic,pastu br bt laporan polis la..ada slip dia bg pastu kn bw sekeping gambar pasport"aku kc iya jak...dgn lajuny aku g JPN...

ceta JPN~nie lg lucu,actly aku kurang pasti mn 1 JPN...ingt pny ingt aku rs aku penah pegi,so tawakal jak la,tny bdk 2 org tu haram pn xsure..haha..so aku park dkt tu bgunan apa namany aku lupa,dgn sedikit keyakinan d cna la JPN km pn msuk (actly aku konpius yg ini atau bgunan sblh tu "rumah persekutuan")..aku tgk2 arr mn nie tingkt pendftrn..xda??ba mn sda neh..aku gelabah!d sbbkn aku nie mmg pjg akal,aku pn col c peggy tny mn tmpt pdftrn...dia bg aku petunjuk mgkn rumah persekutuan tu JPN..hahaha..km sda silap msuk bgunan..dushh!nsib dkt
jk..tingkat 1 yaaa...wakaka..siap dh lapor cna d JPN..back to police station~

second tym at police station~kali nie aku xdpt park td cz ada dh org park cna..ciss...aku agak2 mau park sblh tu keta,skali tu guard suh cr parking cnaaaaa blkg arghhhh!!i hate it...smntara aku cr parking tu bdk2 trun la p msuk cna balai..smntara mggu d lyn km dduk ar dlm cna.nsib ada x jg pns...ngah dduk lyn jiwa yg kosong,msuk ar p.ck bw senapang patah..weii aku tgk...ooo dia mau p renew lesen senjata api kot..teringt pla ngn bapak aku,rsny bapak aku ada senapang gtu hahaha...isk tuk memburu 'payau'..tp aku rs bapak aku xda lesen muahahaha~syuhh jan bising...pastu lg bikin takut,ada tu polis pompuan tba bw kuar 1 org pompuan (agak tua jg tp rockers)haha..dgn tgn bergari..uikss dia kc biar tu pompuan jln sendirian,aku berpandangn ngn c carol..ngn muka ketakutan sbb aku terbayang..kalo la tetiba tu pompuan mgamuk (cz muka semacam)pastu cekik aku ngn tgn dia yg bergari tu..argghhh tidak!!!hny khyalan semata2..wakaka..aku selamat~

last ceta~ptg tu sblm kls aku kul 3.10,aku decide kuar jap,g fotostat soalan..utk kls nti...g ar racing c belang~fuhh ngam2 dpn kdai ba ada parking kosong..mmg gud luck..aku pn bg..
"fotostat kak?"..aikk nie org pggl aku kakak..bisik hatiku yg nkl..
"iya"...ngn senyuman yg manis kali hehe
"ba dduk la dlo"... aku pn dduk arr..pny lama tggu dlm stgh jam jgk la...br perasan aku terbagi skema jpwn skali,siot tul aku neh.isk!!nga tggu dtg la sorang laki dgn tujuan yg sama ngn aku...tp d sbbkn ketas aku yg byk,dia trpksa gak tggu..apa bole bt..hahaha..mgkn d sbb tu laki bosan,dia ajak aku bbual laaa..ahaha...aku lyn jak ar..skali rupany ckgu jgk ajar cna Ken Hwa..muahahaha...mau tau lucuny??dia part tym jual insurance,so aku d promosi la tu insurance..wakaka..aii knpkh ini hari mcm2 ceta lucu??nga tggu fotostat pn bole kn...isk isk...

...maka hariku berakhir dgn pelbagai ceta yg d luar jangkaan aku,ok jgk la kc lupa aku ngn jiwa kacau aku skg,humm ada bau wangi,shrph (housemate)msk kot..hehe..so sekian la...ini hny ceta utk tatapan mata jgn d bwa ke ati atau jantung~~aal izz well~

2 comments:

  1. aku suka ni cerita.. ceria hari selasa ku.hehehe

    ReplyDelete
  2. haha...lucu neh ari ing,aku rs sgt 'sibuk'...wakaka,paling la mantap!

    ReplyDelete

di alu2kan berbuat bising @ berbisik @ melalak kat sini :P