sesuatu di antara waktu...

...ini antara kata2 yg aku suka dlm komik ujang...sgt halus utk d perkatakn dan sgt dalam maknany andai kalian berfikir sejenak~ertiny mcm2 bole terjadi di ant detik itu..bhgia,derita,tertawa,tangisan,kehadiran jgk khilangn~uiseh mcm bermadah pula aku hihi...sj utk mgisi masa yg terasa seperti bosan setiap saat.mungkin msih ada kurangny dlm hdup kt bila terasa sgt kesepian slalu,atau tiada ketenangan d dsr hati??nta la...

sometimes im being...undefined person.

waktu2 yg telah d lalui...menemukn aku dgn mereka yg ada dgn aku skrg..sahabat.kwn.teman...selain keluarga trsyg,mrk adlh ant yg terbaik pernah hadir dlm hdup aku. menghargai mereka adlh ant sstu yg WAJIB utk aku ingati. wlpn kdg2 hilang d pdngn mata, namun yg pasti mrk snts ada d hati ku ini..hukhuk~tQ la kpd bespal aku,ANIQ!!!i lap u...makasi sbb sudi dgr bebelan aku tnpa prsn bosan (mgkali la)hahaha...makasi krn snts ada,wlpn kdg2 aku nie kuat mara ngn muka yg paling takut ko tgk,wakaka...ndu,x sngja kdg2..'termarah'..ada lg baa...

kmudian...sstu d ant waktu menemukn aku dgn mereka yg mendidik ank bangsa,menjadi harapn negara...huh,ingtkn aku sda ilang khidupn takala tercampak di bumi keningau ini...tempat yg sgt asing bt aku,dan tidak pernah terpikir aku akn menghabiskn masa d sini..namun fikiran warasku dan semangat tidak mengalah aku snts mambantu utk jgn cpt berkata 'tidak'...akhirny,aku mampu berada d sini hampir 2 tahun!dan esokny aku masih mahu cabaran d tempat baru ini...haha..uiks aku mbebel pnjg..stop dlo k..last but not least...ALL IZZ WELL~~







dugaan hari ini..

hari ini...ada byk ceta aku mau bgtau,mcm best plak...hehe...hari ini ari isnin,mcm besa la ada asmbly,almaklum la sekolah~dsbbkn minggu nie mggu ke-3,so kitaorg kena ckp BI dlm asmbluy..muahahaha...d pendekn ceta,asmbly km berakhir dgn cptny,kul 8.15 dh sampai turn pgtua Jusa C km bckp,slaluny dkt2 kul 8 baru la dia sampai turn dia..kali ini tidak,yg siotny dlm ucapan dia,ada komen sal asrama then fokus blok 'Harmoni'..blok aku jg!!!waaa...bilik xbersih,bed sprd xpsg,bwh katil byk benda xsepatutny ada!!!apa lg mluap mara aku...tp sblm mau mara,aku d brkfst dlo...

ceta d sambung slps brkfst,shripah ajak aku g cek keceriaan asrama...tgk sapa2 bdk2 yg kepala batu xreti peraturan asrama!!maka bermula la episod 'gunung berapi'...haha..kali ini aku ngnshrph 'fullblast' 1.sore 2.kemarahn 3.bebelan...dan akhirny beberapa org pelajar d denda angkt tilam cz xpsg bed sprd..amik ko!!pny puas ati..ngn pengawas sklai kn sound baik punyer...mcm xda fungsi~aku gerenti pas nie bdk2 akn berjaga2 ngn sikap drg...nie kali la full blast pny "kemarahan"~skali skala bole la..slalu bt tua ja..isk isk~

ceta bersambung d bilik guru~sda siap denda bdk2 tu,mcm besa aku dduk ar blk guru,cz isnin nie kelas aku kul 3.10,pny lama lg...so sementara tggu msuk kls,aku on duty second job~melayarai internet mean buka fb la haha~blom pn pns aku dduk,tba2 dtg 2 bdk (carol and laura)..

"cgu minta tlng...c laura ilang dompet jd mau lapor polis" aku tgk c laura yg
cantik...tp walau cntik pn kn sound jg...no mercy bah..
"cna bole ilang ooo?"dgn pndgn mata mcm mau mkn...trip jk ba,kc takut..dh la aku br mara2 td..bdk2 kn isk isk~
"nta cgu,tym sa jln2 cna kdai,xsdr neh" c laura jwb ngn muka pucat...tau pn takut..hehe.aku pn mls jgk mbebel lg,tus suh tggu cna dkt keta. sblm kuar kn mnta permisi dr pentadbir mau kuar.jd aku pn mnta ngn PK Hem Kak Ti tercinta...dibenarkn...

destinasi pertama~balai polis...haha..lucu nie...msuk jak area balai polis tu dh ada ceta,aku xpenah lg msuk sbrny,nie la kali pertama...actly aku mls mau cr parking d blkg,jd aku parking ar dpn tu balai,aku tgk2 tu guard tkut dia suh blah wakaka...skali dia ckp bole,tp maju cket lar..maka dgn sng ati aku park la cna..msuk balai~bgtau c laura ilang ic...mak aii kn d JPN dlo rupany,aku mcm nk tensen tym tu,tp sabo dlo huh!!
"cikgu kena dpt surat dlo d JPN mgatakn dia ilang ic,pastu br bt laporan polis la..ada slip dia bg pastu kn bw sekeping gambar pasport"aku kc iya jak...dgn lajuny aku g JPN...

ceta JPN~nie lg lucu,actly aku kurang pasti mn 1 JPN...ingt pny ingt aku rs aku penah pegi,so tawakal jak la,tny bdk 2 org tu haram pn xsure..haha..so aku park dkt tu bgunan apa namany aku lupa,dgn sedikit keyakinan d cna la JPN km pn msuk (actly aku konpius yg ini atau bgunan sblh tu "rumah persekutuan")..aku tgk2 arr mn nie tingkt pendftrn..xda??ba mn sda neh..aku gelabah!d sbbkn aku nie mmg pjg akal,aku pn col c peggy tny mn tmpt pdftrn...dia bg aku petunjuk mgkn rumah persekutuan tu JPN..hahaha..km sda silap msuk bgunan..dushh!nsib dkt
jk..tingkat 1 yaaa...wakaka..siap dh lapor cna d JPN..back to police station~

second tym at police station~kali nie aku xdpt park td cz ada dh org park cna..ciss...aku agak2 mau park sblh tu keta,skali tu guard suh cr parking cnaaaaa blkg arghhhh!!i hate it...smntara aku cr parking tu bdk2 trun la p msuk cna balai..smntara mggu d lyn km dduk ar dlm cna.nsib ada x jg pns...ngah dduk lyn jiwa yg kosong,msuk ar p.ck bw senapang patah..weii aku tgk...ooo dia mau p renew lesen senjata api kot..teringt pla ngn bapak aku,rsny bapak aku ada senapang gtu hahaha...isk tuk memburu 'payau'..tp aku rs bapak aku xda lesen muahahaha~syuhh jan bising...pastu lg bikin takut,ada tu polis pompuan tba bw kuar 1 org pompuan (agak tua jg tp rockers)haha..dgn tgn bergari..uikss dia kc biar tu pompuan jln sendirian,aku berpandangn ngn c carol..ngn muka ketakutan sbb aku terbayang..kalo la tetiba tu pompuan mgamuk (cz muka semacam)pastu cekik aku ngn tgn dia yg bergari tu..argghhh tidak!!!hny khyalan semata2..wakaka..aku selamat~

last ceta~ptg tu sblm kls aku kul 3.10,aku decide kuar jap,g fotostat soalan..utk kls nti...g ar racing c belang~fuhh ngam2 dpn kdai ba ada parking kosong..mmg gud luck..aku pn bg..
"fotostat kak?"..aikk nie org pggl aku kakak..bisik hatiku yg nkl..
"iya"...ngn senyuman yg manis kali hehe
"ba dduk la dlo"... aku pn dduk arr..pny lama tggu dlm stgh jam jgk la...br perasan aku terbagi skema jpwn skali,siot tul aku neh.isk!!nga tggu dtg la sorang laki dgn tujuan yg sama ngn aku...tp d sbbkn ketas aku yg byk,dia trpksa gak tggu..apa bole bt..hahaha..mgkn d sbb tu laki bosan,dia ajak aku bbual laaa..ahaha...aku lyn jak ar..skali rupany ckgu jgk ajar cna Ken Hwa..muahahaha...mau tau lucuny??dia part tym jual insurance,so aku d promosi la tu insurance..wakaka..aii knpkh ini hari mcm2 ceta lucu??nga tggu fotostat pn bole kn...isk isk...

...maka hariku berakhir dgn pelbagai ceta yg d luar jangkaan aku,ok jgk la kc lupa aku ngn jiwa kacau aku skg,humm ada bau wangi,shrph (housemate)msk kot..hehe..so sekian la...ini hny ceta utk tatapan mata jgn d bwa ke ati atau jantung~~aal izz well~



manja kesayangan hamba~

andai d dunia ini tiada sudah yg mampu memahami hamba,biar
kan hamba bersama kenangan itu...huhu aku rindu nie manja...

~slipped away~
i miss u
miss u so bad

i don't forget so sad...

i hope u can hear me
cz i remember it clearly
the day u slipped away

...was the day i found it won't be the same...
i had wake up

won't u wake up

i keep asking y??
sayangi la binatang peliharaan anda seadany...hukhuk~adios 12.07am















a for apple~b for bored!

bosan ba nie aku tu yg rajin tulis2 isk isk...tda tau mau bt apa,mau pulang ruma tp mls,mau amik pic tda tau area mn best...mau bt keja??yakss aku MALAS!!!hahaha..adeii mau sms aku mls tekan2..uikss ada 1 ceta psl sms starting from~suatu mlm,aku tdo awl sbb knyg gila babat,kwn aku msk sdap tul hehe..aku tdo ats sofa sj la busan tdo ats katil...aku lupa lak nset aku letak mn tym tu,lenany aku tdo dlm kknygn...then tba2 aku tbgun cz dgr bunyi lagu BISING dlm ati aku (ish apa ba yg bsing tul neh..mau tdo pn susa)aku pn buka mata,tgk membe aku yg tdo sofa sblh..aik dia pn tdo gak,nta cna aku 'tercam'bunyi tu dtg dr nset AKU..wakakaka... maka dgn malasny aku pn buka sms tersebut dgn perasaan BENGANG!!!uiks dr org itu,mmg nie org slalu sms tym yg bukan2 then aku xpenah bls,but send jg sms..aku bc la jgk even xda niat mau reply...kata2ny??mbtkn mata aku berpinar seketika...
~sy akn pastikn ko rasa apa yang sy rasa skg,sy tdk akn berhenti dan pastikn ko menyesal..hehe takut ka??sy gurau jak~
adeiiii apakh mksudny ini??kc main2 aku kah??aku takut gak la mula2 tp lama2 pikir bkn aku bt slh ngn dia pn,,then aku sda xplain keadaan aku huh!!...jgn la berdendam ka mara ka ngn aku,kt kwn besa pn ok apa...xkn mau pksa kn isk isk isk~sejak kes ini,aku mmg pyh mau bg phone num aku,cz aku nie kdg2 dtg angin kus2 mls mau lyn org...hny ada org tertentu jak yg aku lyn even in this feeling 'bored'...adios sekian aku mbebel cz bosan tggu esok,tggu membe yg msk sdp fuh!!1.02am

projek kebosanan...











bosan??aku pn heran npa aku cpt bosan..huh!!slaluny bgni aku suka edit2 pic kalo x memandu 'belang' tanpa lesen..hahaha..xla terer sgt bab2 edit nie,cuma bila tym dia btol,agak cun jgk masterpieces aku..muahaha(puji diri sendri)...aku prefer edit pic yg aku amik sndri,baru pic tu d edit dgn jiwa!!uisehh,,seni katakn hehe...agak berada d dunia sendiri sejak akhir2 nie,selagi aku tdk mnyusahkn org len,slgi tdk mnyakitkn ati org len..rsny aku selesa bgni..wish me luck..




...k ada a few pic yg aku paling gemar..editny ada 'jiwa'hahaha...hav a gud eyes...

Hari Guru 2010.



























30 hb jun...guru2 TEKNIKEN menyambut hari guru peringkat sekolah..muahaha...seronok tp sgt penat!apa x,dr pagi sampai kul 8pg-4ptg??waaa sgt lama ooo...lepas men,mkn trus men lg adedaaa...lastly suma khbisn btry haha but at least we hapy enjoy d day!!!my pebret game??"mlastik tin'..kena ka x??aiks mesti la kena.first shoot lg muahaha..xsangka jgk kena,skali lepas lastik bunyi 'ting'..wawaaa KENA..kahkahkah..sgt HEBAT..apa x mainan tym kici2 dlo bha..lastik munyet2 yg suka curi mkn pisang aku d kg muahaha..lesson??practice mks perfect..right?uiseh..




apa pn enjoy that day...so i capture that moments before we lose it..

sesuatu yg harus di hargai...


ok...aku seorang yg sgt susah utk berkata2...menyatakan apa yg ada dlm hati.kmudian ramai yg beranggapn,aku sorg yg mudah melupakn...aik mungkin laa...aku mls mau pikir..hny Dia yg tau apa dlm lubuk hati hambany ini.huhu..tp skurangy2 ada sesuatu yg btol2 meninggalkn kesan ngn aku...pemberian org kpd aku...ucapan terima kasih kdg2 tdak mampu mngungkapkn rasa sbnrny...uiseh hehe..

suatu hari...

nik: nah inn kad tu ko

aku pn amik..tgk..heran??

nik: xtau bt ape kt kelas td,suh ar bdk2 tu bt kad tuk guru2..hehe..

dan dlm ramai2 dlm kls tu,dia 1 urg jak bg aku...adeiii masa tu Tuhan jak tau perasaan aku...TERHARU...hand made ba,wlpn mcm trpksa bt..skurang2ny dia bg gak kt aku..al la la la...

aku: oo ba trima kasih ar.

kmudian dgn banggany aku letak ats meja,spy tiap ari aku bole npk...kmudian mampu mnceriakn ari2 aku..muahahaha...itu kali kedua dia bg sstu...sbg pljr,aku xmau dia mbuang dt ngn bg aku apa2,ckup la dia mnjd stndt yg berjaya suatu ari nti..GBU Rozella Natasha...

hati hamba berdebar2..dup dap dup







apa dia?haha...aku berdebar2 tggu match ant Brazil vs Belanda...aduhh mampu kh barzil aku??uisehh klh2 nie c Dunga thp kerisauan aku..hrp2 drg dpt main bgus mcm match lwn Chile..MANTAP!!!nta knp aku suka sgt tgk world cup nie...bkn jgk aku adore ngn football cumany apb thp bgni,feelingny sgt lain...haha...seronok tgk pebret team kt kc goal..fuh!!!puas ati...1 lg hrpn aku,jgn la tu refree kc lg kad ngn Kaka..haha..nda tau la,napa tu kad suka sgt ma dia..isk isk isk..JANGAN laa...terasa lain team brazil kalo kaka tiada..jd mlm nie aku mau smbhny hajat mau berdoa supaya Brazil menang wakaka..kiddin jak...YAKIN bah inn adeii,mesti boleh!ahaks...